Ειρήνης Κολιδά : «Αγχώνομαι και ταράζομαι, έχω ένα παιδί...» - Οι δηλώσεις της για την φωτιά στο Λαγονήσι

Ακόμα δεν έχει εκκενώσει το σπίτι της

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή Instagram/ Irini Kolida
Πηγή Instagram/ Irini Kolida

Η γνωστή γυμνάστρια Ειρήνη Κολιδά, το πρωί της Τετάρτης 19/07/23, βγήκε στον αέρα της εκπομπής του Open, στο Καλοκαίρι yes, προκειμένου να μιλήσει για την φωτιά που υπάρχει ακόμα στο Λαγονήσι. Η γυμνάστρια μένει στην Αγία Μαρίνα και από το σπίτι της δήλωσε πως φαίνονται οι φλόγες.

Οι δηλώσεις της Ειρήνης Κολιδά για την φωτιά στο Λαγονήσι

Πιο συγκεκριμένα η Ειρήνη Κολιδά, αναφορικά με τις φωτιές (δείτε εδώ στις φωτιές της Ρόδου η μητέρα και τα αδέρφια του Τριαντάφυλλου) στο Λαγονήσι, δήλωσε ότι: «Εμένα το σπίτι μου είναι στην Αγιά Μαρίνα, είναι κοντά στο Λαγονήσι. Το ένα μέτωπο μάλιστα ήταν αρκετά κοντά μου… Βλέπαμε τις κλασσικές που βλέπουμε κάθε χρόνο όταν ξεκινά ο βοριάς και ο καύσωνας…».

Στην συνέχεια δήλωσε τα εξής: «Είναι πάρα πολύ λυπηρό να ζούμε στο 2023, και να μην έχουμε προβλέψει ή να βρούμε τρόπους κατά την διάρκεια μιας πυρκαγιάς, να μεριμνήσουμε και να σταματήσουμε τα μέτωπα της φωτιάς γρήγορα».

Τέλος ανέφερε σχετικά με την εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή τα εξής: «Δεν μας είπαν να εκκενώσουμε τα σπίτια μας, αλλά να μείνουμε και να περιμένουμε άλλες καθοδηγήσεις… Αν ο αέρας ήταν διαφορετικώς ίσως να υπήρχε πρόβλημα και σε εμάς… Αγχώνομαι και ταράζομαι με όλα αυτά γιατί έχω ένα παιδί...»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα των πυρκαγιών στο Πανόραμα Λουτρακίου και στα Μέγαρα, στην περιοχή της Άνω Βλυχάδας και το πεδίο βολής Κανδηλίου. Ασταθής είναι επίσης η κατάσταση στα Δερβενοχώρια όπου η ένταση της φωτιάς μεταβάλλεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες, παραμένοντας απειλητική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανόραμα Λουτρακίου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες έχουν διασχίσει τον οικισμό, ο οποίος προηγουμένως είχε εκκενωθεί προληπτικώς. Κατά συνέπεια, επί του παρόντος είναι άγνωστη η έκταση της καταστροφής η οποία έχει συντελεστεί. Επιπλέον, η εγγύτητα του μετώπου προς την εθνική οδό αναγκάζει τις αρχές να επικεντρώνουν εκεί τις προσπάθειες αναχαίτισης της φωτιάς, διακόπτοντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr