«Σαν μάνα μου στο λέω» - Συγκλονίζει αστυνομικός παρακαλώντας γυναίκα να εγκαταλείψει στο σπίτι της πριν καεί

Στο μέτωπο των Μεγάρων

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Σαν μάνα μου στο λέω» - Συγκλονίζει αστυνομικός παρακαλώντας γυναίκα να εγκαταλείψει στο σπίτι της πριν καεί

Μια ακόμα περιοχή, που φλέγεται είναι το Κανδύλι στα Μέγαρα με την κάμερα του ΣΚΑΪ από την εκπομπή Αταίριαστοί να βρίσκεται εκεί την Τετάρτη 19/7 καλύπτοντας την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο.

Το 112 έδωσε την εντολή εκκένωσης, ωστόσο νωρίτερα έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας εκπονώντας το σχέδιο εκκένωσης, καθώς η κατάσταση της φωτιάς είχε κριθεί πια ως πολύ κρίσιμη.

Συγκλονιστικές στιγμές κατά την εκκένωση στο Κανδύλι λόγω φωτιάς

Πολλοί είναι εκείνοι, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, όπως η γυναίκα, που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. Πιο αναλυτικά, η ίδια μαζί με το γιο της ήθελε να μείνει έξω από την οικεία της με αστυνομικό να την παρακαλεί να εισακούσει στις εντολές (δείτε εδώ τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ σώζει σκυλάκι).

Ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα των πυρκαγιών στο Πανόραμα Λουτρακίου και στα Μέγαρα, στην περιοχή της Άνω Βλυχάδας και το πεδίο βολής Κανδηλίου. Ασταθής είναι επίσης η κατάσταση στα Δερβενοχώρια όπου η ένταση της φωτιάς μεταβάλλεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες, παραμένοντας απειλητική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανόραμα Λουτρακίου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες έχουν διασχίσει τον οικισμό, ο οποίος προηγουμένως είχε εκκενωθεί προληπτικώς. Κατά συνέπεια, επί του παρόντος είναι άγνωστη η έκταση της καταστροφής η οποία έχει συντελεστεί. Επιπλέον, η εγγύτητα του μετώπου προς την εθνική οδό αναγκάζει τις αρχές να επικεντρώνουν εκεί τις προσπάθειες αναχαίτισης της φωτιάς, διακόπτοντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr