Φωτιά Δερβενοχώρια: «Κάηκαν τα παιδιά μας. Κάηκαν γύρω στα 40 μελίσσια» - Σάλος στο tik tok με το βίντεο του μελισσοκόμου

«Ζητάω μία συγγνώμη για την παραβίαση που έκανα γιατί πέρασα τα μπλόκα και έπεσα μέσα στη φωτιά και αντίκρισα ένα μελισσοκομείο να καίγεται»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτιά Δερβενοχώρια: «Κάηκαν τα παιδιά μας. Κάηκαν γύρω στα 40 μελίσσια» - Σάλος στο tik tok με το βίντεο του μελισσοκόμου

Ο μελισσοκόμος Γιώργος Μπέσκος, βγήκε στον αέρα της εκπομπής του Open, στο Καλοκαίρι yes, προκειμένου να μοιραστεί με τον κόσμο την άσχημη εμπειρία που είχε. Ο μελισσοκόμος είδε τα μελίσσια του στα Δερβενοχώρια να γίνονται στάχτη από την μεγάλη φωτιά. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη στην Πολιτική Προστασία που θέλησε να αγνοήσει τις συστάσεις που του έγιναν (δείτε εδώ η μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται).

Τι δήλωσε ο μελισσοκόμος

Πιο συγκεκριμένα ο μελισσοκόμος, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 21/07/23, για αυτό που βίωσε όταν αντίκρισε τα μελίσσια του.

Στην αρχή ο ίδιος δήλωσε ότι :«Ήμουν στην Ελευσίνα, βλέπω τον καπνό πάω στο βουνό μαζί με τους εργάτες και μαζεύουμε τα μελίσσια. Τη νύχτα στις 00:30, η φωτιά καβάλησε τη ράχη και μας έπνιξε στους καπνούς».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι: «Πήραμε όσα μελίσσια μπορούσαμε να σώσουμε και φεύγουμε. Επιστρέφουμε και πάω μόνος και ζητώ από την Πολιτική Προστασία να περάσω, έκανα εξαιρετική δουλειά και καλά έκαναν που δεν με άφησαν να περάσω, αλλά όταν καίγεται το βιος σου δεν υπολογίζεις τίποτα. Ζητάω μία συγγνώμη για την παραβίαση που έκανα γιατί πέρασα τα μπλόκα και έπεσα μέσα στη φωτιά και αντίκρισα ένα μελισσοκομείο να καίγεται. Υπάρχει κι άλλο βίντεο και είναι ακόμα πιο σπαρακτικό, πιστέψτε με».

Ο ίδιος προς το τέλος δήλωσε ότι για τους μελισσοκόμους οι μέλισσες είναι σαν παιδιά τους. Ακόμα είπε ότι κατά την εκτίμηση του χάθηκαν περίπου 40 μελίσσια. Ωστόσο ο Γιώργος Μπέσκος ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια δυσάρεστη εικόνα, καθώς πάλι είχε χάσει μελίσσια του από τις πλημμύρες στην Μάνδρα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του :

Νέα φωτιά σε δάσος της Μυτιλήνης

Νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7), στο νησί της Λέσβου, στην περιοχή Άντισσα της Μυτιλήνης. Η φωτιά καίει δασική έκταση και βρίσκεται κοντά στον οικισμό, χωρίς ωστόσο να τον απειλεί μέχρι στιγμής.

Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα όχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.