«Μην τους δικαιολογείς! Είναι δυνατόν;» - Έξω φρενών ο Δήμος Βερύκιος στον αέρα του Alpha

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μην τους δικαιολογείς! Είναι δυνατόν;» - Έξω φρενών ο Δήμος Βερύκιος στον αέρα του Alpha

Ένταση είδαμε να έχει την Παρασκευή 21/7 ο Δήμος Βερύκιος μέσα από την εκπομπή Alpha τώρα με το δημοσιογράφο να διαφωνεί ανοιχτά με ένα μέτρο, που πρόσφατα πήρε η περιφέρεια Αττικής.

Πιο αναλυτικά, εν όψει του καύσωνα και των πολύ πρόσφατων φωτιών, που έπληξαν τη χώρα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα παρακάτω πάρκα: (Το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος).

Ο Δήμος Βερύκιος όχι μόνο διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση, αλλά εξήγησε και τους λόγους (δείτε εδώ αποκάλυψη της Τσιμτσιλή που τον άφησε άναυδο).

Η οργή του Δήμου Βερύκιου με μέτρο της κυβέρνησης

«Είναι δυνατόν να συμβαίνουν στη χώρα μας τέτοιου είδους καταστάσεις; Να κλείνουν τα πάρκα στον καύσωνα; Μα αυτά δεν γίνεται πουθενά. Για αυτό υπάρχει το πάρκο για να και είναι το καταφύγιο στις δύσκολες ώρες και στις καιρικές συνθήκες τις ακραίες, που θα δώσουν μια ανάσα στον πολίτη.

Τώρα το εάν δεν υπάρχει κόσμος ή οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να περιφρουρείται ένα πάρκο είναι ενός αλλουνού παπά ευαγγέλιο! Μην τους δικαιολογείς! Σε όλη την Ευρώπη τα πάρκα σε ακραίες καιρικές συνθήκες είναι ανοιχτά όχι κλειστά. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Σε όλη την Ευρώπη τα πάρκα στις ακραίες καιρικές συνθήκες είναι ανοιχτά όχι κλειστά», είπε ο Δήμος Βερύκιος.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Κλειστά από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου, όλα τα Πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κινδύνου πυρκαγιάς
Από αυτή την ώρα και για όσο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος
Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις συστάσεις των ειδικών σε περιπτώσεις επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και του επιπέδου επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούληγια προληπτικούς λόγους, αποφυγής απώλειαςανθρώπινης ζωής και κακόβουλων ενεργειώνόλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά.
Ειδικότερα, από σήμερα και για όσο επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα παραμείνουν, το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.
Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οιπολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού» και στο θέατρο του πάρκου Τρίτση.