Ανατριχιάζει ο Τριαντάφυλλος με την ανάρτησή του - Ο ξάδερφος του δίνει ''μάχη'' με τις φωτιές στη Ρόδο

Μέσα στη ''μαυρίλα'' από το καμένο τοπίο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
triantafyllos_xatzinikolaou - instagram
triantafyllos_xatzinikolaou - instagram

Τεράστια μάχη δίνεται με τις φλόγες στο νησί της Ρόδου τις τελευταίες ημέρες με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο της πυροσβεστικής το Σάββατο 22/7 λόγω των πολύ δυνατών ανέμων, που έπνεαν.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες, που είχαν επιλέξει τη Ρόδο για τις διακοπές τους παρακολουθούν τις εξελίξεις συγκλονισμένοι! Παράλληλα αρχές, εθελοντές και απλός κόσμος δίνει μάχη με σκοπό να περιορίσει την καταστροφή.

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία, που δημοσίευσε ο Τριαντάφυλλος από το νησί του στο instagram δείχνοντας τον ξάδερφο του να μάχεται με τις φωτιές στη Ρόδο (δείτε εδώ συγκλονιστικές φωτογραφίες του Τζείμς Καφετζή από το νησί).

Η ανάρτηση του Τριαντάφυλλου για τον ξάδερφό του που μάχεται στις φωτιές της Ρόδου

«Μιχοπουλος σαντορινη ξεονοδοχειο - Εδώ βλέπετε τον ξάδερφο μου τον Παναγιωτη @sotirioupanagiotis χωρίς φόβο με παθος να έχει παλέψει για να σβήσει η φωτιά στη Ρόδο στο χωριο μου Απόλλωνα και παλεύει ακόμα ένας ήρωας όλοι οι πυροσβέστες με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους παλεύουν ακόμα εκεί στο νησί όλοι οι εθελοντές όλοι εσείς είσαστε οι αληθινοί ήρωες», έγραψε ο Τριαντάφυλλος.

Η συγκίνηση του Τριαντάφυλλου για την κατάσταση στο νησί του

«Μιλάω με την οικογένειά μου χθες, με τη μητέρα μου, όλο το βράδυ για τη μάχη που έδιναν στο χωριό μου, τον Απόλλωνα. Είχα αγωνία, γιατί ήταν ο γαμπρός μου, η αδερφή μου, τα ξαδέλφια μου, όλοι οι φίλοι μου εκεί που μεγάλωσα και πάλευαν με τις φλόγες. Έχουμε κάποια ενημέρωση από τον γαμπρό μου να μας πει τι γίνεται εκεί στη Ρόδο», ανέφερε ο Τριαντάφυλλος και κατευθείαν βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση ο γαμπρός του, Μάκης.

«Δύσκολα και χθες, δύσκολα και σήμερα τα πράγματα. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα. Ήταν άμεση η ανταπόκριση από την Πυροσβεστική, τις εθελοντικές οργανώσεις, τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια μας. Είχαμε και για κάποια ώρα τα εναέρια κι επειδή νύχτωσε σχετικά νωρίς από την ώρα της έναρξης της πυρκαγιάς δεν προλάβαμε να την ανακόψουμε με αποτέλεσμα όλο το βράδυ να δίνουμε μάχη. Κι εγώ ήμουν εκεί μαζί τους.

Τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά υπάρχουν ενεργά μέτωπα κι έχουμε ξανά τα εναέρια από το πρωί, μήπως την φέρουμε υπό έλεγχο, ακόμα δεν είναι υπό έλεγχο. Δεν ήταν η εργασία μου τόσο στην πυρόσβεση όσο στην μεταφορά και στην υπόδειξη κάποιων περιοχών που βοηθούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω του ότι ξέρω την περιοχή και περαστικά στον κοινοτικό σύμβουλο που τραυματίστηκε», είπε χαρακτηριστικά.