«Θα ζήσω! Χωρίς σπίτι, χωρίς...» - Οργισμένος και απογοητευμένος ο Γιώργος Γερωντιδάκης με την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα

Τα είπε έξω από τα δόντια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σε μία μακροσκελής και αρκετά οργισμένη ανάρτηση προχώρησε το Σάββατο 22/7 ο Γιώργος Γεροντιδάκης εν όψει της φωτιών, που έχουν κάψει από την αρχή της εβδομάδας πολύ μεγάλες εκτάσεις σε σημεία της χώρας.

Ο ηθοποιός στάθηκε στο γεγονός, πως οι αρχές και οι πολιτικοί μέσα από τις δηλώσεις, που κάνουν κάνουν πρώτα από όλα αναφορά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ για εκείνον την ίδια αξία έχει η φύση, η περιουσία και άλλα αγαθά (δείτε εδώ την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στη Ρόδο).

Η ανάρτηση του Γιώργου Γεροντιδάκη για τις φωτιές

«Ποτέ δεν καταλαβαίνω τη φράση: Μέλημα μας η ανθρώπινη ζωή”… Όχι! Μέλημά σας να είναι η ανθρώπινη ζωή ΚΑΙ τα ζωντανά ΚΑΙ οι περιουσίες των ανθρώπων και η φύση. Γιατί πρέπει κάθε χρόνο να διαλέγω αν θα ζήσω ή αν θα έχω σπίτι, ή αν θα έχω μελίσσια και κατσίκες, ή αν θα έχω πεύκα κοντά στο μέρος που ζω;

Έχω το 112. Ξέρω. Θα ζήσω. Χωρίς σπίτι, χωρίς ζώα, χωρίς πράσινο. Τέλεια. Μέλημά σας η ανθρώπινη ζωή, χωρίς ζωή!», έγραψε ο Γιώργος Γερωντιδάκης.

Γερωντιδάκης φωτιές

30χρονος ομολόγησε τρεις εμπρησμούς

Συνελήφθη ένας 30χρονος για τις φωτιές στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο συλληφθείς ομολόγησε 3 πυρκαγιές, οι δύο εκ των οποίων μπήκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς και της Υάμειας. Στην ανάρτηση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr