«Αλίκη είναι μόνο μια» - Συγκινεί η Finos Film για τα 27 χρόνια από το θάνατο της Βουγιουκλάκη

Η μνήμη της δε χάνεται

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Έχουν περάσει 27 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα εκείνη, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από τη ζωή με το γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ να κάνει την Κυριακή 23/7 μια ανάρτηση για το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας (δείτε την εδώ).

Λίγες ημέρες νωρίτερα ένα post στη μνήμη της είχε κάνει και η Finos Film από το λογαριασμό, που διατηρεί στο instagram μιας και η ταινίες, που έκανε η ηθοποιός με τον παραγωγή έσπαγαν κυριολεκτικά τα ταμεία σε πωλήσεις.

Το αποτύπωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη σχεδόν 30 χρόνια μετά το θάνατό της φαίνεται, πως μένει ανεξίτηλο στο χρόνο, που περνάει!

Η ανάρτηση της Finos Film για τα 27 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλακη

«Αλίκη είναι μόνο μια ❤️

«Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος φεύγει και τελειώνει. Πιστεύω πως κάποτε επανέρχεται, ζει, δημιουργεί, ανανεώνεται μέσα από ένα αιώνιο παιχνίδι της ζωής και του θανάτου.»
Αλίκη (1934 – 1996)

Βλέπουμε ασπρόμαυρες σκηνές από τις ταινίες «Aliki My Love», «Μανταλένα», «Το Ταξίδι», «Αστέρω», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» και «Το Κλωτσοσκούφι», έγραψε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το μεγάλο παράπονο της

Ο Μάκης Δελαπόρτας ήταν πάντα στο πλευρό της και έτσι όποτε δίνει συνέντευξη τη μνημονεύει. Ο ίδιος λοιπόν βρέθηκε καλεσμένος την Πέμπτη 5/1 στην εκπομπή Super Κατερίνα μιλώντας για την σπουδαία Αλίκη, κάνοντας μάλιστα και μία εξομολογητική αποκάλυψη για το παράπονο της Αλίκης σε σχέση με την τέχνη της (δείτε εδώ το άγνωστο ειδύλλιο της Αλίκης με γνωστό δημοσιογράφο).

«Η ταινία “Το ταξίδι” ήταν η μοναδική αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Αυτή η ταινία ήταν μια από τις αποτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και αυτό γιατί ήταν η μοναδική ταινία που η ίδια πέθαινε στο τέλος. Δεν υπάρχει άλλη ταινία που η Αλίκη πέθαινε. Εκεί που ήθελε να κάνει την ανατροπή και να κάνει μια δραματική ταινία. Η Αλίκη έφυγε με την πίκρα ότι ο χώρος δεν την δέχτηκε ως μεγάλη ηθοποιό. Νομίζω ότι μετά από 40 χρόνια αυτή η γυναίκα είχε το δικαίωμα να κάνει και κάποια αποτυχία.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται και οι ουρές ήταν απίστευτες. Όμως από την πρώτη εβδομάδα, οι ουρές της πρώτης παράστασης συναντούσαν τη δεύτερη, όπου τους έλεγαν να μην μπουν μέσα γιατί η Αλίκη πεθαίνει και έτσι η ουρά διαλυόταν. Ξαφνικά λοιπόν, η ταινία δεν έκανε εισιτήρια», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.