Τζέιμς Καφετζής: Στη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο - Βοηθάει στις εκκενώσεις με το προσωπικό του σκάφος

Οι εκκλήσεις του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τζέιμς Καφετζής: Στη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο - Βοηθάει στις εκκενώσεις με το προσωπικό του σκάφος

Ο Τζέιμς Καφετζής, που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor να θυμίσουμε, πως κατάγεται και μένει στη Ρόδο, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο μέτωπο με τις φετινές φωτιές.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο λόγω των δυνατών ανέμων, που πνέουν από το Σάββατο 22/7. Ο Τζέιμς από τη μεριά του έχει κινητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με αναρτήσεις, που κάνει στα social media (δείτε εδώ).

Η βοήθεια του Τζέιμς Καφετζή με τις φωτιές στη Ρόδο

Φυσικά ο ίδιος δε σταματάει στο instagram, αφού είναι παρών στα φλεγόμενα σημεία και μάλιστα διέθεσε το σκάφος του με σκοπό να γίνουν πιο άμεσα εκκενώσεις και απεγκλωβισμοί τουριστών από ξενοδοχείο.

Τζέιμς Καφετζής - φωτιά ρόδος

Τζέιμς Καφετζής Ρόδος

Η συγκίνηση του Τριαντάφυλλου για τις φωτιές στο νησί του

«Μιλάω με την οικογένειά μου χθες, με τη μητέρα μου, όλο το βράδυ για τη μάχη που έδιναν στο χωριό μου, τον Απόλλωνα. Είχα αγωνία, γιατί ήταν ο γαμπρός μου, η αδερφή μου, τα ξαδέλφια μου, όλοι οι φίλοι μου εκεί που μεγάλωσα και πάλευαν με τις φλόγες. Έχουμε κάποια ενημέρωση από τον γαμπρό μου να μας πει τι γίνεται εκεί στη Ρόδο», ανέφερε ο Τριαντάφυλλος και κατευθείαν βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση ο γαμπρός του, Μάκης.

«Δύσκολα και χθες, δύσκολα και σήμερα τα πράγματα. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα. Ήταν άμεση η ανταπόκριση από την Πυροσβεστική, τις εθελοντικές οργανώσεις, τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια μας. Είχαμε και για κάποια ώρα τα εναέρια κι επειδή νύχτωσε σχετικά νωρίς από την ώρα της έναρξης της πυρκαγιάς δεν προλάβαμε να την ανακόψουμε με αποτέλεσμα όλο το βράδυ να δίνουμε μάχη. Κι εγώ ήμουν εκεί μαζί τους.

Τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά υπάρχουν ενεργά μέτωπα κι έχουμε ξανά τα εναέρια από το πρωί, μήπως την φέρουμε υπό έλεγχο, ακόμα δεν είναι υπό έλεγχο. Δεν ήταν η εργασία μου τόσο στην πυρόσβεση όσο στην μεταφορά και στην υπόδειξη κάποιων περιοχών που βοηθούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω του ότι ξέρω την περιοχή και περαστικά στον κοινοτικό σύμβουλο που τραυματίστηκε», είπε χαρακτηριστικά.