Γρηγόρης Γκουντάρας: «Έχασαν το σπίτι τους» - Ραγίζει καρδιές η νέα ανάρτηση του Γρηγόρη Γκουντάρα για τις φωτιές

«Μιλώντας τώρα με τον πατέρα της οικογένειας, που φιλοξενείται προσωρινά σε διπλανό σπίτι, μου είπε ότι δεν έχει μείνει τίποτα..»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Κουντάρας, και η σύζυγος του Ναταλί Κάκκαβα, μένουν στον Λαγονήσι. Το σπίτι τους γλίτωσε από την φωτιά κατά τύχη. Οι ίδιοι ωστόσο, μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να ζητούν βοήθεια για όλους εκείνους που έχασαν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα (δείτε εδώ που ο Γρηγόρης Γκουντάρας ξεμπροστιάζει κόσμο δημοσιεύοντας μηνύματα).

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Γκουντάρα για την οικογένεια που έχασε το σπίτι της

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας, σε μία δημοσίευση που έκανε στο Instagram του, έδειξε στους διαδικτυακούς του φίλους, το σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας που χάθηκε από τις φλόγες. Ο ίδιος μέσω της ανάρτησης που έκανε στο προφίλ του, ζητάει απεγνωσμένα να βρεθεί ένας τρόπος προκειμένου να βοηθηθεί κάπως αυτή η οικογένεια που έχει χάσει τα πάντα.

Πιο συγκεγκριμένα ο δημοσιογράφος, στο story του στο Instagram ανέφερε τα παρακάτω : «Το σπίτι τους όπως βλέπετε κάηκε ολοσχερώς.. Μιλώντας τώρα με τον πατέρα της οικογένειας,που φιλοξενείται προσωρινά σε διπλανό σπιτι, μου ειπε ότι δεν έχει μείνει τίποτα.. Πως έχουν ανάγκη ακόμα και απο βασικά είδη καθημερινής ανάγκης των παιδιών..( ρούχα,παπούτσια,παιχνίδια,οικοσυσκευες,ΤΑ ΠΑΝΤΑ)».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι : «Πάνω απ όλα όμως πρέπει να βρεθει ένα σπίτι στην ίδια περιοχή να στεγάσει αυτή την οικογένεια.. Τα παιδιά,αγοράκια ηλικιας 6 και 12 ετών, έχασαν το σπίτι τους,την καθημερινότητα τους,την ασφάλεια τους. Αυτό που θέλουν τουλάχιστον,οπως μας ειπαν, είναι να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και να να μην χάσουν και τους φίλους τους».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του :

Γκουντάρας
Γκουντάρας instagram

Ο Τάσος Δούσης ξεμπροστιάζει και δείχνει με το δάχτυλο τους υπεύθυνους για τις φωτιές

Η κατάσταση με τις φωτιές είναι πια ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την Κυριακή 23/7 εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις δυνάμεις σε όλη την επικράτεια να διαχειρίζονται συνολικά 82 πύρινα μέτωπα. Στα social media υπάρχει καταιγισμός αναρτήσεων από ανθρώπους που κάνουν έκκληση για βοήθεια αλλά κι από ανθρώπους που ξεσπούν για την κατάσταση αυτή. Ο Τάσος Δούσης, ο παρουσιαστής των Εικόνων, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ξεσπά και ρίχνει ευθεία βέλη για το ποιος ευθύνεται τελικά για την κατάσταση αυτή!

«Φωτιές! Ποιος φταίει; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Όταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε για τον καλύτερο δήμαρχο-διοργανωτή καλών συναυλιών & πανηγυριών μετά μην αναρωτιόμαστε που στις φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, τα χουν χαμένα.

Οι ευθύνες δημάρχων, περιφερειαρχών και υπουργών είναι τεράστιες! Οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα άχρηστοι, δεν φροντίζουν ούτε για πρόληψη, ούτε όμως για επιχειρησιακή αντιμετώπιση. Και όμως εμείς συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε, για το καλό όνομα που θα φέρει στο πανηγύρι, επειδή διόρισε το παιδί μου, επειδή κάνει τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία μου...

Δεν περνάει από το μυαλό μας ότι από τα λάθη και τις παραλείψεις τους μπορεί να χάσουμε το σπίτι, το χωράφι ή ακόμα και την ζωή μας. Δεν χαμπαριάζουμε ότι στην εποχή των ακραίων φαινομένων πρέπει να έχουμε ικανούς ανθρώπους σε αυτές τις θέσεις, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.

Τα αστεία τελείωσαν σε θέσεις που αφορούν την ασφάλειά μας, σε δήμους, περιφέρειες και στην κεντρική πολιτική πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι άκρως σοβαροί και με αποφασιστικότητα να συγκρουστούν με όλους και όλα.

- Θα υπάρξει υπουργός να πει ΤΕΛΟΣ στα αυθαίρετα και να γκρεμίσει ότι έχει καταπατηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Θα σταματήσουν οι άδειες τσιμεντοποίησης μέσα σε δάση; Θα σταματηήσει η ΔΕΗ να είναι ο μεγαλύτερος χορηγός των πυρκαγιών μέσα από υπογειοποίηση των καλωδίων της; Θα πάει κάποιος φυλακή για πρόκληση πυρκαγιάς;

Θα μπει πρόστιμο 50.000 ευρώ για άναμα φωτιάς σε περίοδο απαγορεύσεων (κάπνισμα Μελισσίων, κάψιμο χόρτων, ηλεκτροκόλληση κα). Θα γίνει επιτέλους διαχείριση και καθαρισμός δασών όπως στην Ιταλία;

Θα γίνει οργανωμένη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών; ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Ο συναγερμός καταστροφής έχει χτυπήσει, για τα παιδιά μας κυρίως, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε οργανωτές πανηγυριών και επαγγελματίες πολιτικούς!»

Τάσος Δούσης φωτιές