Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν κάνουμε δοκιμές! Εμένα να μου έρθει να κάνω για λίγο τον γιατρό και λίγο τον δικηγόρο;»

Τι αποκάλυψε ο ίδιος για το επάγγελμα του

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν κάνουμε δοκιμές! Εμένα να μου έρθει να κάνω για λίγο τον γιατρό και λίγο τον δικηγόρο;»

Ο γνωστός ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, πήρε θέση και εκείνος με την σειρά του, το πρωί της Δευτέρας 24/07/23, στον αέρα της εκπομπής του Open, Καλοκαίρι yes, σχετικά με τα όσα λέγονται γύρω από την παράσταση Μήδεια που ανέβηκε στην Επίδαυρο.

Ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, έκανε ξεκάθαρη την θέση του γενικά με τα όσα λέγονται για την παράσταση Μήδεια, αλλά και για το επάγγελμα του ηθοποιού (δείτε εδώ: Ο Θοδωρής Κατσαφάδος εξομολογείται για την απόρριψη που έχει βιώσει επαγγελματικά).

Τι δήλωσε ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος

Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός δήλωσε στην αρχή ότι δεν έχει δει την παράσταση, διότι ο ίδιος λείπει σε περιοδία με άλλη παράσταση και ότι δεν βρίσκεται καν στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι: «Ο Σοφοκλής, ο Ευρυπίδης και ο Αισχύλος κάτι θέλουν να πουν με τα έργα τους και αυτά πρέπει να υπηρετήσουμε. Αν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο να γράψουμε ένα άλλο έργο».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: «Αυτή τη στιγμή γίνονται διανομές στο θέατρο και την τηλεόραση με βάση τα likes. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ηθοποιός είναι επάγγελμα, έχει κώδικες, σπουδάζεται. Πρέπει να γίνονται οι διανομές βάση των γνώσεων και των ικανοτήτων. Το αρχαίο θέατρο θέλει άλλες ικανότητες. Τι θα πει είσαι γνωστός;»

Ακόμα δήλωσε τα εξής: «Τι πάει να πει ταλέντο; Δεν είναι αφηρημένη έννοια. Θέλει γνώσεις και σπουδές.
Η σκηνή δεν είναι βήμα, είναι επάγγελμα. Είμαι 50 χρόνια στη δουλειά και ακόμα ανησυχώ αν είμαι καλός, ακόμα σπουδάζω».

Επιπλέον, ο γνωστός ηθοποιός είπε ότι: «Δεν κάνουμε δοκιμές. Εμένα να μου έρθει να κάνω για λίγο τον γιατρό και λίγο τον δικηγόρο; Ή είσαι ή δεν είσαι ηθοποιός. Ή είσαι του επαγγέλματος ή δεν είσαι».

Τέλος ο Θοδωρής Κατσαφάδος δήλωσε ότι: «Αν δείτε πώς παίζει κάθε βράδυ τη Μήδεια αυτό το υποκριτικό ηφαίστειο, η Μαρία η Κίτσου! Να δείτε τι πάει να πει υποκριτική. Είναι τιμή μου να δουλεύω με αυτό το κορίτσι», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Δείτε εδώ το βίντεο: