Συντετριμμένη η Ελένη Φουρέιρα - Η ανάρτησή της για την Ρόδο

Συνεχίζεται η καταστροφή στο νησί

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με το Βήμα, για την καταστροφή φωτιά που πλήττει το νησί εδώ και επτά μέρες ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Ο κόσμος συνεχίζει να είναι συγκλονισμένος με τα όσα συμβαίνουν στο νησί και οι αναρτήσεις ακόμα κατακλύζουν τα social media. Πρόσφατα, μάλιστα, για το συμβάν πόσταρε και η διάσημη τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα

Δείτε επίσης: «Οι γυναίκες μου έδιναν τα μωρά τους...» - Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Ρόδο

Συντετριμμένη η Ελένη Φουρέιρα - Η ανάρτησή της για την Ρόδο

Ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό – Ακυρώσεις αφίξεων σε όλο το νησί

Πολύ ισχυρό πλήγμα στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο της τουριστικής σεζόν δέχθηκε ο τουρισμός της Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που κατακαίει πράσινο και περιουσίες για όγδοη ημέρα, χωρίς ακόμα να διαφαίνεται ο περιορισμός των πύρινων μετώπων και η κατάσβεσή της. Όπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής σεζόν έχει ήδη χαθεί για τη Ρόδο, ενώ η έκταση της καταστροφής αναμένεται να γίνει πιο σαφής τις επόμενες ημέρες.

Πολλοί ξενοδόχοι του νησιού αναφέρουν ότι έχουν γίνει ακυρώσεις κρατήσεων, και μάλιστα όχι μόνο σε μονάδες που είναι κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού. Αυτή η τάση εξηγείται από τον φόβο πολλών ταξιδιωτών μήπως εκδηλωθούν νέες πυρκαγιές σε άλλες περιοχής του νησιού που έως τώρα δεν έχουν πληγεί, ενώ πλήθος τηλεφωνημάτων γίνονται από πελάτες που ζητούν ενημέρωση για την εικόνα της φωτιάς στο νησί προτού ταξιδέψουν προς τη νησί των Ιπποτών.