Φωτιές στην Ρόδο: Θρίλερ για την οικογένεια του Τζιοβάνι Σκαράτζι: «Φύγαμε νύχτα όπως λένε»

Τι αποκάλυψε ο ίδιος

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτιές στην Ρόδο: Θρίλερ για την οικογένεια του Τζιοβάνι Σκαράτζι: «Φύγαμε νύχτα όπως λένε»

Ο Τζιοβάνι Σκαρατζί, το πρωί της Τρίτης 25/07/223, βγήκε στον αέρα της εκπομπής του Alpha, Alpha Τώρα, μαζί με την σύζυγό του την Βίκυ, προκειμένου να μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί με τις φωτιές στην Ρόδο για 8η συνεχόμενη ημέρα (δείτε εδώ επίσης την φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Ρόδο).

Τι δήλωσε ο Τζιοβάνι Σκαρατζί για τις φωτιές στην Ρόδο

Ο Τζιοβάνι Σκαρατζί, το τελευταίο διάστημα μένει και εργάζεται στο νησί της Ρόδου. Ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του μίλησαν στην εκπομπή Alpha Τώρα, για το πως βιώνουν την κατάσταση με τις φωτιές στην Ρόδο που δεν λένε να τεθούν υπό έλεγχο, αλλά και για το πόσο κοντά βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα.

Αρχικά ο Τζιοβάνι Σκαρατζί ανέφερε ότι: «Είναι κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα. Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω… Το πρώτο ήταν να είμαστε ασφαλείς. Τώρα σκέφτομαι τι θα κάνουμε; Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στη φύση, αλλά στη Ρόδο ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός».

Στην συνέχεια η σύζυγος του δήλωσε ότι: «Βρισκόμαστε στην πόλη της Ρόδου. Τα καταλύματα έχουν καταληφθεί από όλους τους πυρόπληκτους. Μετά το Γεννάδι είμαστε εμείς. Κάποια στιγμή λες δεν μας ενδιαφέρει η περιουσία, να σωθούμε εμείς και δεν μας νοιάζει τι αφήσαμε πίσω. Δεν νιώσαμε ούτε μία στιγμή απειλή για τη ζωή μας».

Τέλος η σύζυγος του ανέφερε ότι: «Ήρθε μήνυμα εκκένωσης στο διπλανό χωριό, οπότε η σκέψη ήταν ότι έρχεται και σε εμάς… Φύγαμε νύχτα όπως λένε».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις τους :

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έτρεχαν να ξεφύγουν από τις φλόγες

Τη στιγμή της μεγάλης αναζωπύρωσης στη Ρόδο αποτυπώνει εικονολήπτης της ΕΡΤ, όπου οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν από τη μανία της φωτιάς. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά εθελοντές, πυροσβέστες αλλά και το τηλεοπτικό συνεργείο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο σημείο.

«Σφύρα, σφύρα», «όλοι πάνω», «ανεβείτε όπου βρείτε» ακούγονται να λένε έντρομοι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή την ώρα της μεγάλης αναζωπύρωσης από την φωτιά στη Ρόδο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr