Φωτιά στη Ρόδο: «Δε θέλω να το ξαναζήσω! Έκλαιγαν, ούρλιαζαν, μωρά, έγκυες...» - Πρώην παίκτης του Survivor μετέφερε τουρίστες με το σκάφος του

Ρίγη ανατριχίλας!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτιά στη Ρόδο: «Δε θέλω να το ξαναζήσω! Έκλαιγαν, ούρλιαζαν, μωρά, έγκυες...» - Πρώην παίκτης του Survivor μετέφερε τουρίστες με το σκάφος του

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εύβοια, καθώς πριν από λίγη ώρα, το μεσημέρι της Τρίτης 25/7 ένα canadair έπεσε τη στιγμή που επιχειρούσε να σβήσει την φωτιά στην Κάρυστο, ωστόσο τραγική είναι και η κατάσταση στη Ρόδο, με το πύρινο μέτωπο να καίει ασταμάτητο και ο κόσμος να προσπαθεί να φύγει από το νησί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ένας πρώην παίκτης του Survivor, μάλιστα, βρίσκεται εκεί όλες αυτές τις μέρες και επιχειρεί με το σκάφος του να μεταφέρει τους τουρίστες και τους πολίτες που επλήγησαν. Ο λόγος για τον Σταμάτη Καλαφατά. Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΙ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και περιέγραψε όλα όσα βιώνει.

Ο πρώην παίκτης του Survivor που μετέφερε πολίτες με το σκάφος του στη φωτιά στη Ρόδο

«Εμείς με τα δύο φουσκωτά μεταφέραμε όλο το βράδυ γύρω στα 550 με 600 άτομα. Ήταν σαν να ζούσα το έργο του Τιτανικού. Δε θέλω να το ξαναζήσω. Όταν πλησίαζε η βάρκα στη στεριά ορμούσε ο κόσμος πάνω, ποιος θα πρωτομπεί. Έκλαιγαν, ούρλιαζαν, μωρά, παιδιά, γυναίκες έγκυες, κυρίες σε μεγαλύτερη ηλικία. Με υπομονή προσπαθούσαμε να τους καθησυχάσουμε κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά. Τους φορτώναμε και τους μεταφέραμε στα μεγαλύτερα ημερόπλοια», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Καλαφατάς, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το νησί είναι ενωμένο εθελοντικά.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική εικόνα από την Ρόδο: Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έτρεχαν να ξεφύγουν από τις φλόγες