«Αυτό που θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο είναι...» - Η δημόσια έκκληση του Σάββα Πούμπουρα από το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Αυτό που θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο είναι...» - Η δημόσια έκκληση του Σάββα Πούμπουρα από το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Ο Σάββας Πούμπουρας, φανερά επηρεασμένος από την φωτιά στη Ρόδο και την έκταση γης που έχει καεί εδώ και 8 μέρες μαζί με τις περιουσίες των κατοίκων του νησιού, αποφάσισε χθες, Δευτέρα 24/7, να ταξιδέψει εκεί για να μπορέσει να βοηθήσει έμπρακτα.

Την Τρίτη 25/7, λοιπόν, ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, Καλοκαίρι Yes, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στη Ρόδο, κάνοντας μάλιστα μία δημόσια έκκληση προς το κοινό που τον παρακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός! Έπεσε canadair κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στην Κάρυστο (Βίντεο)

Η δημόσια έκκληση του Σάββα Πούμπουρα από το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

«Σε αυτές τις καταστάσεις, δεν είμαι εγώ, όλος ο κόσμος γίνεται μια γροθιά για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Έχω κάποιες διασυνδέσεις, μιλάω, γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός, χάνονται πράγματα. Όλες οι εταιρείες που συνεργάζομαι μου είπαν πως μπορούν να βοηθήσουν. Ξέρετε εμείς, είμαστε πιο κοντά σε εταιρείες με τρόφιμα, οπότε μπορούμε να βοηθήσουμε και με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο είναι, όσο μπορεί, να μη σπέρνει κακό και κακεντρέχεια στο ίντερνετ και στα social, γιατί όλοι εδώ κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν θέλω να μιλήσουμε πάλι για τον πόνο και τα σπίτια που καίγονται, αυτά έχουν ειπωθεί. Το θέμα είναι τι κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Ο κόσμος πολλές φορές βγαίνει και κρίνει τις καρότσες που κουβάλησαν τον κόσμο, το πώς έγινε η διαφυγή... Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές που πήγαν με τα δικά τους μέσα, γιατί δεν επαρκούσαν τα υπόλοιπα και ο δήμος πόσα να βάλει; Όλοι έβαλαν τον όβολό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Οι τουρίστες ήταν περισσότερο από χαρούμενοι που ανέβαιναν έστω σε αυτές τις καρότσες και έκλαιγαν και προσπαθούσαν να δώσουν μέχρι και λεφτά για τη μεταφορά, τα οποία αρνούνταν οι Ροδίτες.

Τα πράγματα είναι τραγικά, αλλά μέσα από όλα αυτά φυτρώνουν λουλούδια, η αγάπη του κόσμου. Ας μείνουμε στο καλό για να βοηθήσουμε την υπόλοιπη κατάσταση. Σε τέτοιες καταστάσεις ο κόσμος βοηθάει σε χρόνο μηδέν», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Συγκινούμαι λίγο, δεν θα ήθελα να συνεχίσω...» - "Έσπασε" η φωνή της Λιλής Πυράκη στον αέρα του Καλοκαίρι Yes για τη φωτιά στη Ρόδο