Canadair Κάρυστος: Σαν άγγελοι ανάμεσα στις φλόγες - Η συγκλονιστική ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για τους αδικοχαμένους πιλότους

Εικόνα γροθιά στο στομάχι

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Το μεσημέρι της Τρίτης 25/07/23, έγινε γνωστή η είδηση ότι ένα Canadair το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή της Καρύστου κατέπεσε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, γνωρίζουμε ότι πετούσε σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο, συνθήκη που είχε ως αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο ο πλωτήρας του Canadair.

Μερικές ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, ότι οι δύο χειριστές του μοιραίου Canadair εντοπίστηκαν νεκροί. Ο ένας ήταν ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, και ο άλλος ήταν ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ένα story προκειμένου να πει το δικό του αντίο στους δύο άτυχους πιλότους (δείτε εδώ επίσης τις δύο τραγωδίες, στην ίδια περιοχή, τις ίδιες ημέρες).

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για τους δύο πιλότους.

Ο Νίκος Κοκλώνης, το βράδυ της Τρίτης, ανέβασε ένα story στο Instagram του, όπου απεικονίζονται ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, με μορφή αγγέλων. Κάτω από αυτούς τους δύο φαίνεται να υπάρχει το σημείο όπου κατέπεσε το Canadair στην Κάρυστο, αλλά και το ίδιο το μοιραίο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν. Επίσης, απεικονίζονται και δύο πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν προκειμένου να σβήσουν την φωτιά.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του:

Νίκος Κοκλώνης

Τα τελευταία λόγια των πιλότων

Μιλώντας στο Open, το πρωί της Τετάρτης 26/7, μια μέρα μετά, η Ελευθερία Σπυράκη, αποκάλυψε πως πυροσβέστης είχε έρθει σε επαφή μαζί τους λίγα λεπτά πριν την πτώση. Ποια ήταν τα τελευταία τους λόγια;

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν "είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε". Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πυροσβέστης.