Πτώση canadair: Σήμερα 28/7 κηδεία του πιλότου Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στην Κάρυστο

Που και τι ώρα θα δοθεί το τελευταίο αντίο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πτώση canadair: Σήμερα 28/7 κηδεία του πιλότου Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στην Κάρυστο

Η πτώση του canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης 25/7 συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς δύο νεαροί άντρες, ηλικίας 27 και 34 ετών έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σβήσουν τις φλόγες που είχαν πλήξει την περιοχή για μέρες.

Πρόκειται για τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ανακοινώθηκε η ημερομηνία, η ώρα και το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρώτου, ο οποίος πέρα από τους γονείς του, άφησε πίσω του και την σύντροφό του, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους.

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πιλότου του canadair Χρήστου Μουλά

Σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα» λοιπόν, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι θα παρευρεθούν στο χωριό Γαβαλοχώρι για να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, με την εξόδιο ακολουθία να ξεκινά στις 11 το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Canadair: «Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα! Σ'αγαπώ!!!» - Η ανάρτηση του ξαδέρφου του πιλότου Χρήστου Μουλά

Οι τελευταίες λέξεις τους

Μιλώντας στο Open, το πρωί της Τετάρτης 26/7, μια μέρα μετά, η Ελευθερία Σπυράκη, αποκάλυψε πως πυροσβέστης είχε έρθει σε επαφή μαζί τους λίγα λεπτά πριν την πτώση. Ποια ήταν τα τελευταία τους λόγια;

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν "είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε". Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πυροσβέστης.