«Μετά από αυτή την ανακοίνωση κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και...» - Χείμαρρος ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη

«Είναι παντελώς αθώος»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο γνωστός ποινικολός Αλέξης Κούγιας, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία ανακοίνωση, που είχε ως αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά την οποία απαλλάχθηκε ο Kevin Spacey και από τις εννέα κατηγορίες που υπήρχαν εις βάρος του, οι οποίες αφορούσαν σεξουλικά αδικήματα. Ο ποινικολόγος μέσω αυτής της ανακοίνωσης που έκανε (δείτε εδώ σε ποια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα), ήθελε να τονίσει της ομοιότητες που έχει αυτή η υπόθεση με εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη.

H ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αρχικά στην ανακοίνωση του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι ''μορφονιό'' προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίον πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στον δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις 6 που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί Δικαστές, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου επίλεκτη Δικαστής κα Γιούπη, μετά από 7 μήνες δίκης τον απήλλαξαν πανηγυρικά».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: «Παρακολουθώ στον παγκόσμιο τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Kevin Spacey, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά σε κανένα θέατρο διαμαρτυρίες για την αθώωσή του».

Αλέξης Κούγιας
Πηγή: NDP

Επίσης δήλωσε ότι: «Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα από δύο κόμματα να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του. Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο του Kevin Spacey η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από τον Σύλλογό του».

Κλείνοντας την ανακοίνωση του δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε στελέχη κομμάτων, είτε δημοσιογράφοι, είτε παρουσιαστές εκπομπών και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν».