Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο...» - Η ανακοίνωση μετά τις πυρκαγιές

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης 2/08/23, μίλησε στο βρετανικό κανάλι ITV και στην εκπομπή Good Morning Britain. Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές στη χώρας μας, αλλά και στο ''δώρο'' που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στους τουρίστες (δείτε εδώ επίσης την μακροσκελή ανάρτηση του Νότη Μηταράκη μετά την παραίτησή του).

Το ''δώρο'' που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό κανάλι, ανέφερε ότι πλέον στην χώρα μας δεν υπάρχουν πύρινα μέτωπα, καθώς και ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, διότι οι πληγείσες περιοχές εκκενώθηκαν εγκαίρως.

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι θα δοθεί ως δώρο από την κυβέρνηση στους τουρίστες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί της Ρόδου λόγων των μεγάλων πύρινων μετώπων, μία δωρεάν εβδομάδα διακοπών στο νησί κατά την περίοδο του φθινοπώρου και την άνοιξης.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο για όλους όσοι τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα».

Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση:

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Εικόνες θλίψης είναι αυτές, που αποτυπώθηκαν από τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Λουτράκι και άλλες περιοχές με σπίτια να καίγονται, ζωάκια να χάνουν τις ζωές τους και τεράστιες εκτάσεις φυσικού περιβάλλοντος να καταστρέφονται.

Το ευτυχές είναι ότι δε θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, σε κάθε περίπτωση όμως μια πυρκαγιά δημιουργεί καταστροφικές συνέπειες (δείτε εδώ τα μέτρα, που πάρθηκαν για τους πυρόπληκτους).

Το βράδυ της Δευτέρας 17/7 προβλήθηκαν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενημερωνόταν για την κατάσταση στην Ελλάδα, όσο βρισκόταν στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής των ηγετών. Πιο αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός ήταν σε επαφή με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Βασίλη Κικίλια.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές, ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες μας αυτοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη δύσκολη ημέρα το φετινού καλοκαιριού είναι βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, την οποία βιώνουμε με ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημα μας είναι πως θα μπορέσουμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές, οι οποίες θα υποστούμε θα είναι όσο το δυνατό μικρότερες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.