Βάνα Μπάρμπα: «Μιλάω συχνά μαζί του» - Η αποκάλυψη για την ψυχολογική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη

«Πριν ακόμα αποφασίσουν οι δικαστές για τον Πέτρο πολλοί ήταν εκείνοι προηγουμένως που...»

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Βάνα Μπάρμπα: «Μιλάω συχνά μαζί του» - Η αποκάλυψη για την ψυχολογική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη

Αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό You παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα η οποία όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία της, αφού όπως δήλωσε θέλει να κλείσει ο κύκλος του lifestyle για την ίδια (δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη της).

Μεταξύ άλλων ωστόσο, αναφέρθηκε και στον Πέτρο Φιλιππίδη και στην ψυχολογία που έχει σήμερα ο ηθοποιός μετά τις κατηγορίες και την απόφαση του δικαστηρίου.

Όσα είπε η Βάνα Μπάρμπα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πιστεύεις ότι κάπου έκανες λάθος ή όχι στις τοποθετήσεις σου για τον Πέτρο Φιλιππίδη και για τον Γιώργο Κιμούλη;

Εγώ έλεγα αρχικά και εμμένω σε αυτές τις τοποθετήσεις “περιμένετε την απόφαση του δικαστηρίου και σεβαστείτε την καλλιτεχνική πορεία τού Φιλιππίδη”, πιστεύω όμως ότι δεν με άκουγε κανείς γιατί το μόνο που ήθελαν πραγματικά ήταν την “κεφαλή του επί πίνακι” ... Δέχτηκα απίστευτο bullying όταν μιλούσα για το υποκριτικό ταλέντο του Φιλιππίδη και του Κιμούλη. Πριν ακόμα αποφασίσουν οι δικαστές για τον Πέτρο πολλοί ήταν εκείνοι προηγουμένως που είχαν κρίνει και είχαν ισοπεδώσει καλλιτεχνικά δυο μεγάλους ηθοποιούς, τους είχαν αφορίσει, χωρίς να υπολογίζουν τις μετέπειτα συνέπειες για την ζωή τους.

Πιστεύεις ότι πραγματικά ισοπεδώθηκαν καλλιτεχνικά οι συγκεκριμένοι;

Νομίζω ότι όταν θα ξαναβγεί να δουλέψει ο Φιλιππίδης κάποιοι θα καταλάβουν το λάθος τους και ότι δεν γίνεται να γκρεμιστούν τέτοια ταλέντα. Όσο μεγάλα και εάν είναι τα κρίματά τους, το ταλέντο δεν χάνεται. Ο Κιμούλης όπως είδατε επανήλθε καλλιτεχνικά και ο κόσμος τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες, όσο και εάν σε κάποιους δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια.

Είσαι ενάντια στο κίνημα #metoo;

Όχι βέβαια. Μακάρι οι γυναίκες να είναι δεμένες σαν μια αλυσίδα και να παλεύουν την ανδρική φαλλοκρατία... Δεν ήμουνα ποτέ εναντίον του #metoo, είμαι ενάντια των διαφόρων ξενόφερτων κινημάτων από την Αμερική που τα υιοθετούμε με το όνομά τους και εμείς μιμούμαστε τις Καρντάσιαν. Είμαι από τις πρώτες που μίλησα και όρθωσα το ανάστημά μου σε όποια κακοποίηση, σιγά μη σώπαινα, όμως δεν μπορώ τις αμερικανιές #metoo, #youtoo! Γίνομαι έξαλλη όταν μας βλέπω να γλείφουμε τα δαχτυλάκια του ξενόφερτου, ας ονομάζαμε το δικό μας κίνημα “οι γυναίκες μιλούν”, γιατί δεν το κάναμε; Οι μοντερνιές, είδαμε που οδηγούν. Είδα τις προάλλες την Μήδεια με την μοντέρνα – υποτίθεται - ματιά ενός Γερμανού, του Φράνκ Κάστορφ να κατακρεουργεί τον Ευριπίδη, ο κόσμος να φεύγει αγανακτισμένος από την Επίδαυρο και εμείς να σωπαίνουμε ...Εγώ δεν αντέχω να μην μιλάω και σε όποιον αρέσει, δεν θα με φιμώσει κανείς, ήμουνα πάντα τόσο ειλικρινής με τον κόσμο που παραδέχτηκα ακόμα και τα λάθη μου.

Επειδή γνωρίζεις εκ των έσω πολλά και έχεις ζήσει πολλά στον καλλιτεχνικό χώρο, τελικά πες μου το #metoo είπε όντως αλήθειες που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Φυσικά και είχε αλήθειες, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Κάθε καλλιτέχνης που έχει εξουσία και ανεπτυγμένο υπερεγώ κάνει λάθη... Αλλά μέχρι εκεί, ας μην φτάνουμε στα άκρα και στην καταστροφολογία ... Γιατί εδώ ο σκοπός ορισμένων ήταν να καταστρέψουν ανθρώπους που ήταν πολλά χρόνια number one με μια μανία φθόνου. Πιστεύω ότι την επιτυχία, δυστυχώς αρκετοί, δεν την συγχωρούν όταν δεν την έχουν οι ίδιοι, την φθονούν...

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχεις μιλήσει;

Φυσικά, μιλάω συχνά μαζί του και δεν ασχολήθηκα καθόλου με κάποιες φοβιστικές τακτικές που έγιναν και σε εμένα και στο παιδί μου. Θα λέω την άποψή μου και θα την στηρίζω με παρρησία.

Πως είναι η ψυχολογία του;

Αρχίζει να πατάει στα πόδια του σιγά σιγά, κάποιοι που του έσκαψαν τον λάκκο και τον κατηγορούσαν φάνηκε εκ των υστέρων ότι είχαν άλλο σκοπό στο πίσω μέρος του μυαλού τους και εκμεταλλεύτηκαν στην συνέχεια κάπως την δημοσιότητα που πήραν.

Να θυμίσουμε πως η συνέντευξη που είχε δώσει αποκλειστικές στο You πριν από μήνες και είχε αναφερθεί στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, είχε σχολιαστεί πολύ.