«Χάσαμε τα σωσίβια, έφυγαν οι πόρτες από τη γέφυρα» - Στιγμές αγωνίας σε σκάφος για την Μαρια Εκμεκτσίογλου

«Την τελευταία φορά είχα τρομοκρατηθεί»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμετσίογλου, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Gala, και αναφέρθηκε στο πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που έχουν συμβεί στην ζωή της, αλλά και στις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε έπεσε σε μεγάλη τρικυμία (δείτε εδώ επίσης πως πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη).

Οι στιγμές αγωνίας που έζησε η Μαρία Εκμετσίογλου

Στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε απάντησε στην ερώτηση που της έγινε σχετικά με τον αν έχει συμβεί κάτι στην ζωή της το οποίο να την έχει φοβίσει σε μεγάλο βαθμό, λέγοντας ότι: «Φοβάμαι μόνο τη δύναμη της φύσης, το να είμαι λ χ. με το καΐκι μέσα στη θάλασσα σε μεγάλη φουρτούνα».

Στην συνέχεια, η ίδια μίλησε σχετικά με την εμπειρία που είχε όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε έπεσε σε φουρτούνα, όπου και δήλωσε ότι: «Βεβαίως. Έχω βιώσει τρεις μεγάλες περιπέτειες. Στην πρώτη, ταξίδευα με ένα ιδιωτικό σκάφος από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν τέτοια η τρικυμία, που χάσαμε τα σωσίβια, έφυγαν οι πόρτες από τη γέφυρα. Μου συνέβη δύο ακόμη φορές ταξιδεύοντας από Φετιγιέ στο Σαρμ Ελ Σέιχ, και αντίστοιχα από το Φετιγιέ στη Σαντορίνη. Την τελευταία φορά είχα τρομοκρατηθεί, γιατί βρίσκονταν και τα τρία παιδιά μου στο σκάφος».

Μαρία Εκμετσίογλου
Πηγή: NDP

Ακόμα, η Μαρία Εκμετσίογλου μίλησε για το αν έχει βιώσει ποτέ τραγωδίες στην ζωή της, αλλά και τι έμαθε μέσα από αυτές. Έτσι λοιπόν, είπε ότι: « Διέκρινα τη δύναμη και την αντοχή μου. Ξέρεις, τη δύναμή μας την ανακαλύπτουμε μόνο όταν κάτι σοκαριστικό συμβαίνει στη ζωή μας. Εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να μη φοβηθούμε. Όταν ήμασταν παιδιά και πέφταμε από το ποδήλατο ανεβαίναμε ξανά, με ματωμένα γόνατα, και συνεχίζαμε να κάνουμε πεντάλ. Η ζωή μοιάζει με μια διαδρομή ποδηλάτου, που ακόμα και όταν πέφτεις οφείλεις να σηκώνεσαι».