Χαμός στο πλατό του Καλοκαίρι Yes με τον Δήμαρχο Ύδρας και την Πιερίδη - «Αυτά τα διατάγματα δεν...»

Έξαλλη η παρουσιάστρια

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Χαμός στο πλατό του Καλοκαίρι Yes με τον Δήμαρχο Ύδρας και την Πιερίδη - «Αυτά τα διατάγματα δεν...»

Χαμός έγινε το πρωί της Παρασκευής 4/08/23 στον πλατό της εκπομπής του Open, Καλοκαίρι yes, λόγω των φωτογραφιών που βγήκαν στο φβς της δημοσιότητας μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει η Εριέττα Κούρκουλου, από τα γαϊδουράκια της Ύδρας όπου κουβαλάνε βαριά αντικείμενα (δείτε εδώ το δημόσιο ξέσπασμα της για τις εικόνες ντροπής που αντίκρισε).

Στον αέρα της εκπομπής βγήκε ο Δήμαρχος της Ύδρας, προκειμένου να διαψεύσει τα όσα λέγονται περί κακοποίησης των ζώων στο εν λόγω νησί. Τα αίματα όμως άναψαν όταν άκουσε ο Δήμαρχος τα λόγια που ειπώθηκαν από την παρουσιάστρια της εκπομπής.

Έξαλλη η Μαριάντα Πιέριδη με τα όσα είπε ο Δήμαρχος της Ύδρας

Η Μαριάντα Πιερίδη λίγο πριν βγει στον αέρα της εκπομπής ο Δήμαρχος της Ύδρας, είπε: « Θα ήθελα πάρα πολύ να είχαμε στο τηλέφωνο μαζί μας τον κύριο Κουκουδάκη Γιώργο, για να μας πει για ποιο λόγο βλέπουμε τέτοιες εικόνες το 2023. Για ποιο λόγο...».

Όταν βγήκε ο κύριος Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος της Ύδρας στον αέρα της εκπομπής, ήταν αρκετά εκνευρισμένος για τα όσα λέγονται για το νησί του και για την κακοποιήση των ζώων, και έτσι δήλωσε τα εξής: «Θέλω να σας πω ότι διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που άκουσα από εσάς, αλλά και μετά όσα έχω ακούσει και έχω διαβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο ίδιος μάλιστα θέλησε να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους ότι αυτή είναι η κουλτούρα του νησιού εδώ και 200 χρόνια, καθώς και ότι άνθρωποι και ζώα επιβιώνουν αρμονικά μαζί. Ακόμα προσέθεσε, ότι όλα γίνονται με βάση τις κτηνιατρικές διατάξεις, και ότι τα ζώα αυτά θεωρούνται ζώα εργασίας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι άλλα αυτά που ακούγονται είναι αδικία.

Μετά από όλα όσα είπε ο Δήμαρχος της Ύδρας, η Μαριάντα Πιερίδη δεν κρατήθηκε και του είπε ότι: «Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά, αν γίνεται. Αυτό λέμε. Γιατί γίνεται πάρα πολλά χρόνια, όπως είπατε και εσείς. Τα μουλάρια ήταν ζώα εργασίας πριν από 200 χρόνια. Αυτά τα διατάγματα δεν πρέπει να αλλάξουν κ. δήμαρχε; Δεν θα έπρεπε λίγο να ανανεωθούν τα πράγματα; Είστε ιστορικός κ. δήμαρχε, δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί η κοινωνία;»