Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο...» - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

«Ήταν ένας πραγματικός άγγελος»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο...» - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Φεβρουάριο του 2022, κοντά στο γήπεδο του Άρη, και ο λόγος ήταν οι οπαδικές προτιμήσεις του.

Εκτός από τον 19χρονο που έπεσε νεκρός, τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά δύο φίλοι του, ένας ακόμη 19χρονος κι ένας 20χρονος, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύονται. Ο άτυχος 19χρονος, φοιτητής στο ΑΠΘ, φαίνεται να εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν τα χτυπήματα.

Η πρώτη συνέντευξη των γονιών του

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού το βράδυ της Πέμπτης 4/08/23, παραχώρησαν την πρώτη τους συνέντευξη στην EΡΤ μετά το τέλος της δίκης, προκειμένου να μιλήσουν για τις τραγικές στιγμές που έζησαν όταν έμαθαν τα νέα της δολοφονίας του γιου τους.

Στην αρχή ο πατέρας του Άλκη, είπε στην δημοσιογράφο της ERT, στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου, το πως αντέδρασε όταν τον πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του και του είπε τα δυσάρεστα. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αδερφό μου γύρω στις 2-3 . Ήταν μία κραυγή του αδερφού μου ότι σκότωσαν τον Άλκη. 'Ηταν μία φωνή σαν να την είχα ακούσει ξανά. Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή ενώ η σύζυγός μου δεν το πίστευε. Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη».

Ύστερα, η μητέρα του αναφέρθηκε στην στιγμή που γύρισε κατά την διάρκεια της δίκης προς τους 12 κατηγορούμενους και τους ρώτησε γιατί σκότωσαν το παίδι της, και το μόνο που εισέπραξε ήταν μία απλή συγγνώμη. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Ήθελα να μάθω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Γιατί αυτή η άγρια επίθεση απέναντι στο παιδί μου, Αλλά δυστυχώς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Από την πλευρά των καταδικασθέντων… μια σκέτη συγνώμη. Εξήγηση για όλο αυτό το γεγονός δεν εισέπραξα. Αυτό που εισέπραξα ήταν μια σκέτη συγνώμη χωρίς καμία ενσυναίσθηση, κάποιο ίχνος μεταμέλειας».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της δικής (δείτε εδώ τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους 12 κατηγορούμενους), η μητέρα του δήλωσε ότι: « Για μένα ήταν μια ηθική δικαίωση, όπως είπα, αλλά ο Άλκης δεν θα ξαναγυρίσει πίσω για μένα. Δεν μπορεί να ξαναγυρίσει πίσω», ενώ ο πατέρας του είπε ότι: «Ναι, είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Ουσιαστικά υπάρχει έγκλημα. Έγινε το έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα σε αυτή τη χώρα».

Κλείνοντας, η μητέρα του Άλκη σχετικά με το τι είδους παιδί ήταν, δήλωσε ότι: «Γεμάτος αγάπη απέναντι στους γονείς του, στην αδερφή του, στους φίλους του, ήξερε να δίνει. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Άλκη. Γι’ αυτό και απέκλεισα από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι το παιδί μου έχει μπει σε μια συμπλοκή».

Δείτε εδώ τα σχετικά αποσπάσματα: