Αν θέλεις ένα γλυκό ψυγείου – που είναι το κατάλληλο για το καλοκαίρι – , όμως κάνεις δίαιτα και έχεις τύψεις αν “αμαρτήσεις”, τότε αυτό το ζελέ φράουλα με γιαούρτι είναι η πιο νόστιμη επιλογή. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το έχει ονομάσει Κωστάντζα γιατί είναι το εύκολο δροσερό γλυκό που έφτιασε η μαμά της η Κωστάντζα τα καλοκαίρια στην Πάρο.

Είναι οικονομικό και δροσιστικό γλυκό χωρίς θερμίδες με 2% λιπαρά γιαούρτι.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

  • 250 ml βραστό νερό
  • 250 ml κρύο νερό
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
  • λίγες φράουλες για γαρνίρισμα

Δείτε επίσης: Διαιτητικό γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά – Σοκολατοκόλαση με λίγες θερμίδες

Παρασκευή

  • Μέσα σε ένα μπολ με βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  • Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουμε.
  • Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει σώμα.
  • Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή – όχι να σφίξει – αδειάζουμε το μισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ή το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του.
  • Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα στην Κωστάντζα μας κι ανακατεύουμε µε μια κουτάλα.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα από το γιαουρτοζελέ σε 3 ποτήρια.
  • Το παγώνουμε να σφίξει καλά τουλάχιστον για 3 ώρες.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και το σερβίρουμε δροσερό. Αυτό το γλυκό θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια και η γεύση της φράουλας θα σας γλυκάνει όσο τίποτα!

ΠΗΓΗ

argiro.gr

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!