Με 0 θερμίδες και 2% λιπαρά - Εύκολο και διαιτητικό γλυκό ψυγείου με φράουλες
Απολαύστε το χωρίς τύψεις
Αν θέλεις ένα γλυκό ψυγείου - που είναι το κατάλληλο για το καλοκαίρι - , όμως κάνεις δίαιτα και έχεις τύψεις αν "αμαρτήσεις", τότε αυτό το ζελέ φράουλα με γιαούρτι είναι η πιο νόστιμη επιλογή. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το έχει ονομάσει Κωστάντζα γιατί είναι το εύκολο δροσερό γλυκό που έφτιασε η μαμά της η Κωστάντζα τα καλοκαίρια στην Πάρο.
Είναι οικονομικό και δροσιστικό γλυκό χωρίς θερμίδες με 2% λιπαρά γιαούρτι.
Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου
Υλικά
-
1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 250 ml βραστό νερό
- 250 ml κρύο νερό
- 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 1 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
- λίγες φράουλες για γαρνίρισμα
Δείτε επίσης: Διαιτητικό γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά - Σοκολατοκόλαση με λίγες θερμίδες
Παρασκευή
- Μέσα σε ένα μπολ με βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουμε.
- Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει σώμα.
- Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή – όχι να σφίξει – αδειάζουμε το μισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ή το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του.
- Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα στην Κωστάντζα μας κι ανακατεύουμε µε μια κουτάλα.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα από το γιαουρτοζελέ σε 3 ποτήρια.
- Το παγώνουμε να σφίξει καλά τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και το σερβίρουμε δροσερό. Αυτό το γλυκό θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια και η γεύση της φράουλας θα σας γλυκάνει όσο τίποτα!