Τρόμος για συνεργείο του MEGA την ώρα που βρισκόταν στον αέρα - «Γίνονται εκρήξεις πρέπει να απομακρυνθούμε»

Το απόλυτο χάος στην φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τρόμος για συνεργείο του MEGA την ώρα που βρισκόταν στον αέρα - «Γίνονται εκρήξεις πρέπει να απομακρυνθούμε»

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη και καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/8. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 7 το πρωί το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς κινείται προς τους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, απειλήθηκε ο οικισμός Λουτρό, όμως τελικά δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Χθες 19/8 συνεργείο του MEGA βρέθηκε στο σημείο των πυρκαγιών για να καταγράψει και να μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο προκλήθηκε ανησυχία για το δημοσιογράφο και τον κάμεραμαν όταν κοντά στο σημείο που ήταν, γινόντουσαν εκρήξεις.

Τι συνέβη με το συνεργείο στη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

«Τώρα βλέπουμε και εκρήξεις! Βλέπετε με την βοήθεια του εικονολήπτη πως πίσω από εκείνο το σημείο γίνονται εκρήξεις και καλό είναι να απομακρυνθούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θεολόγε, τις ακούμε τις εκρήξεις. Είναι προφανώς από το εργοστάσιο που βρίσκεται μπροστά σας, αν καταλαβαίνουμε σωστά» του απάντησε η παρουσιάστρια του δελτίου, Βελίκα Καραβάλτσιου.

«Τώρα γίνονται ξανά εκρήξεις, Βελίκα. Πρέπει να απομακρυνθούμε όπως μας λένε και εδώ οι υπεύθυνοι! Γίνονται εκρήξεις ακριβώς εδώ, πίσω από την βιοτεχνία, βγαίνει πολύ έντονος μαύρος καπνός εδώ και βλέπω πως η γραμμή της φωτιάς κατευθύνεται ίσια ακριβώς προς το χωριό» ακούστηκε να λέει πανικοβλημένος ο δημοσιογράφος.

«Να απομακρυνθείτε, να είστε σε μια απόσταση ασφαλείας» του είπε η παρουσιάστρια.

Τι συμβαίνει σήμερα

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα ενώ έχει γίνει κινητοποίηση προκειμένου να «πέσουν στη μάχη» κατά τη διάρκεια της ημέρας για άλλα 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

«Η φωτιά άλλαξε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.