"Πολύ ψώνιο και χαζή" - Η αποστομωτική απάντηση της Δορωθέας Μερκούρη στη γυναίκα που την έβρισε

«Η γυναίκες δεν θα προχωρήσουμε ποτέ όσο...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Δορωθέα Μερκούρη κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το αρνητικό σχόλιο που δέχτηκε κάτω από ανάρτηση της, από γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο θέλησε εκτός του να της απαντήσει, να περάσει και ένα πολύ δυνατό μήνυμα.

Όπως έγραψε, οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηρίζονται με σκοπό να καταφέρουν να προχωρήσουν μπροστά σε ένα πατριαρχικό και ανδροκρατούμενο σύστημα.

Η ανάρτηση της Δορωθέας Μερκούρη

Αφού λοιπόν ανάρτησε το screenshot που είχε κάνει, έγραψε στη λεζάντα της:

«Η γυναίκες δεν θα προχωρήσουμε ποτέ όσο έχουμε αυτή την συμπεριφορά η μια με την άλλη..θα είμαστε πάντα το αποτέλεσμα ενός ανδροκρατούμενο, πατριαρχικό σύστημα, αφού η μια με την άλλη δεν φτιάχνουμε το μεγάλο γυναικείο όραμα. Εσείς κύριες που κάνετε και like στο «ψώνιο και χάζι» θα έχετε πάντα ανάγκη μόνο από την ύπαρξη ενός άνδρα, Θα είσαστε πάντα μια σκιά, αφού ο φθόνος σας κυριεύει», έγραψε.

Ο λόγος που πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/11 η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις κόρες της αλλά και για τον πρώην σύζυγό της.

«Με τον Ολλανδό πρώην σύζυγό μου έκανα τα δυο παιδιά μου και ζούσαμε στην Νέα Υόρκη. Άμα δεν σου αρέσει το φαγητό μου δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Αν δεν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα δηλαδή θες να είναι τα πάντα τηγανιτά παραδείγματος χάριν δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Είναι αυτό και τα ζώα!

Ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη, να πάρουν τα κορίτσια αυτό που είχα και εγώ. Να είναι μεσογειακές. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό, εκείνη τη στιγμή ένιωθα πως ήθελα να γυρίσω πίσω. Μεγάλωσα μόνη μου τις κόρες μου. Ήταν δύσκολο. Η απόφαση να φύγω από την Αμερική, δεν το καταλάβαινα εκείνη τη στιγμή ότι θα το έκανα μόνη μου. Είναι μεγάλη η απόσταση», αποκάλυψε η ίδια, που πρόσφατα βίωσε και μια μεγάλη απώλεια.