«Θεέ μου! Δεν το πιστεύω ότι...» - Κραυγή αγωνίας από την Πηγή Δεβετζή

Η ανατριχιαστική ανάρτησή της στο instagram

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Μπορεί πριν από λίγο καιρό να βρισκόταν στη Μύκονο και να έκανε χαμό μαζί με τον κολλητό της φίλο, Νίκο Κοκλώνη (δείτε εδώ βίντεό τους από την συναυλία της Άννας Βίσση στο νησί των ανέμων) τώρα όμως ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, μια πολύ άσχημη και ψυχρή πραγματικότητα. Για τέταρτη συνεχή ημέρα μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κάτοικοι έζησαν μια νύχτα σκέτο θρίλερ καθώς εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το οποίο πλησίαζαν απειλητικά οι φλόγες ενώ λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις όταν η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής. Η Πηγή Δεβετζή, η οποία κατάγεται από εκεί χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram για να ζητήσει βοήθεια καθώς η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη!

Η ανάρτηση της Πηγής Δεβετζή

«Εκκενώθηκε ο Αβάντας και η Αισύμη! Θεέ μου ρίξε μια βροχή! Δεν το πιστεύω ότι οι δικοί μου άνθρωποι και συντοπίτες ζουν αυτή την κατάσταση», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Θεέ μου!» - Κραυγή αγωνίας από την Πηγή Δεβετζή

Ενώ στο αμέσως επόμενο post της γνωστοποίησε πως οι φωτιές πλησιάζουν το σπίτι του αδερφού της...

«Θεέ μου!» - Κραυγή αγωνίας από την Πηγή Δεβετζή

Εικόνες γροθιά στο στομάχι από την εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη

Η εκκένωση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο έφτασε τα ξημερώματα η φωτιά, ολοκληρώθηκε και πλέον ως πλωτό νοσοκομείο λειτουργεί ένα φέρυ μποτ στο λιμάνι της πόλης. Η εικόνα από την μεταφορά των νεογνών, τα οποία τα μετακινούσαν «τρία – τρία» μέσα σε ασθενοφόρο, κόβει την ανάσα.

Συνολικά 11 νεογέννητα παιδιά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Και τα 11 πλέον βρίσκονται στο νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Νοσηλευτές, γιατροί και ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης όπου στήνονται σκηνές. Το μοναδικό ferry boat χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει επίσης ασθενείς. Μέσα στις σκηνές βρίσκονται και διασωληνωμένοι, ενώ κάποιοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.