Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που νεογέννητα μωρά μεταφέρονται μετά από εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου (Βίντεο)

Πώς έγινε η μεταφορά και πού βρίσκονται

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που νεογέννητα μωρά μεταφέρονται μετά από εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου (Βίντεο)

Η φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη πριν από τέσσερις ημέρες δεν έχει σταματήσει να καίει και στο πέρασμά της έχει κάνει στάχτη δάση, σπίτια και ζώα. Γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο, ανάμεσα στους υπόλοιπους ασθενείς, βρίσκονταν και πολλά νεογέννητα μωρά.

Η κάμερα του OPEN και της εκπομπής Ώρα Ελλάδος βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τη μεταφορά των νεογνών, προκαλώντας ανατριχίλα με τις εικόνες που προβλήθηκαν στον αέρα την Τρίτη 22/8. 11 νεογνά, λοιπόν, μεταφέρθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με ferry boat το οποίο λειτουργεί ως πλωτό νοσοκομείο πλέον.

Δείτε επίσης: «Παναγία μου, Χριστέ μου!» - Η στιγμή που σπίτι εκρήγνυται ακριβώς πίσω από την ρεπόρτερ του ALPHA τώρα

Η μεταφορά των βρεφών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μετά τη φωτιά

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως 65 ασθενείς μεταφέρθηκαν επιπλέον, με ασφάλεια, εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ ολοκληρώθηκε και η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για προληπτικούς λόγους.

Τρόμος για συνεργείο του MEGA την ώρα που βρισκόταν στον αέρα λόγω της πυρκαγιάς

Στις 19/8 συνεργείο του MEGA βρέθηκε στο σημείο των πυρκαγιών για να καταγράψει και να μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο προκλήθηκε ανησυχία για το δημοσιογράφο και τον κάμεραμαν όταν κοντά στο σημείο που ήταν, γινόντουσαν εκρήξεις.

«Τώρα βλέπουμε και εκρήξεις! Βλέπετε με την βοήθεια του εικονολήπτη πως πίσω από εκείνο το σημείο γίνονται εκρήξεις και καλό είναι να απομακρυνθούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θεολόγε, τις ακούμε τις εκρήξεις. Είναι προφανώς από το εργοστάσιο που βρίσκεται μπροστά σας, αν καταλαβαίνουμε σωστά» του απάντησε η παρουσιάστρια του δελτίου, Βελίκα Καραβάλτσιου.

«Τώρα γίνονται ξανά εκρήξεις, Βελίκα. Πρέπει να απομακρυνθούμε όπως μας λένε και εδώ οι υπεύθυνοι! Γίνονται εκρήξεις ακριβώς εδώ, πίσω από την βιοτεχνία, βγαίνει πολύ έντονος μαύρος καπνός εδώ και βλέπω πως η γραμμή της φωτιάς κατευθύνεται ίσια ακριβώς προς το χωριό» ακούστηκε να λέει πανικοβλημένος ο δημοσιογράφος.

«Να απομακρυνθείτε, να είστε σε μια απόσταση ασφαλείας» του είπε η παρουσιάστρια.