«Είδα δύο αυτοκτονίες μέσα σε 10 μέρες! Τους έσερναν...» - Οι φρικιαστικές μνήμες του Γαβαλά από τη φυλακή

Όσα έζησε ο σχεδιαστής

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Λάκης Γαβαλάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ''Έλεος'' και μεταξύ άλλων μίλησε για πολλές πτυχές της ζωής του, τα επαγγελματικά, τα προσωπικά του αλλά και τα χρόνια της φυλακής, που δε διαγράφονται από πάνω του.

Πλέον ο σχεδιαστής μόδας μιλάει για τη φυλάκιση του κάνοντας χιούμορ σε πολλά σημεία, ωστόσο δε θα ξεχάσει ποτέ τις άγριες στιγμές, που έζησε. Μπορεί ο ίδιος να έβρισκε τον τρόπο να επιβιώνει ψυχικά, ωστόσο άλλοι συγκρατούμενοι του κατέρρευσαν.

Ανάμεσα λοιπόν στα περιστατικά, που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του και περιέγραψε στην εκπομπή είναι οι αυτοκτονίες δύο ανθρώπων στη φυλακή, που βρισκόταν μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Δείτε επίσης: Λάκης Γαβαλάς: «Έχω ζήσει την απόλυτη φτώχεια και...» - Η αποκάλυψη του σχεδιαστή για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε

Οι σκληρές εικόνες του Λάκη Γαβαλά από τη φυλακή

«Έμεινα στη ΓΑΔΑ 35 μέρες, γιατί δεν ήξεραν πού να με βάλουν. Δεν ήταν αστείο. Έχουν περάσει από μέσα τραγουδιστές, σαΐνια της Νύχτας. Έμαθα τι είναι η τζιβάνα, η χαρμάνα, όλο αυτό...Ο άνθρωπος δυστυχώς προσαρμόζεται. Ήταν τραγικό. Ήταν ένα παιδί, πολύ μάγκας, που είχε σκοτώσει τρεις, είχε απαγάγει άλλους δύο και αυτός έκανε τον ταξιθέτη στον Κορυδαλλό. Φώναζε μέσα: παιδιά, έχουμε έναν σταρ, τον Λάκη Γαβαλά.

Φοβήθηκα με την έννοια του πώς πρέπει να το αντιμετωπίσω, για να είμαι αξιοπρεπής. Eκεί δεν πρέπει να τσακωθείς Μου αρέσει που έλεγαν ότι είναι η πτέρυγα των VIP και σαχλαμάρες κι εκεί έφερναν όσους τσακώνονταν από τις άλλες πτέρυγες, επειδή ήταν πιο μικρή, για να τους προστατεύσουν.

Κι εγώ έπρεπε να βλέπω κάθε τόσο είδα δύο αυτοκτονίες μέσα σε 10 μέρες, τους έσερναν δηλαδή να τους βγάλουν», είπε μεταξύ άλλων ο Λάκης Γαβαλάς.

H εξομολόγηση για την οικονομική καταστροφή του

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε, πως από τις χρυσές εποχές και την καταξίωση, που είχε βιώσει στο χώρο της μόδας με τα ρούχα και τα μαγαζιά του βρέθηκε να καταρρέει οικονομικά και να χάνει τη δύναμή του.