«Ξύπνησα εκείνο το πρωινό και ανοίγοντας τον υπολογιστή...» - Σοκάρει η σεναριογράφος της τελευταίας σειράς που έπαιξε ο Νίκος Σεργιανόπουλος

Η αποκάλυψη 15 χρόνια μετά την δολοφονία του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ήταν 4 Ιουνίου 2008 όταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος δολοφονήθηκε με 21 μαχαιριές στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Παγκράτι, σε ηλικία 55 ετών. Βρέθηκε γυμνός στο σαλόνι του, μέσα σε μια λίμνη αίματος από την οικιακή βοηθό του σπιτιού, ενώ το μαχαίρι του εγκλήματος εντοπίστηκε στην κουζίνα.

Στις 26 Ιουλίου 2008, ως ένοχος της δολοφονίας του ομολόγησε ο γεωργιανής καταγωγής Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη - δείτε τι κάνει σήμερα.

Μια από τις τελευταίες σειρές που πρωταγωνίστησε ήταν Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη (2002-2004), ενώ η σειρά που έπαιζε όταν πέθανε ήταν Η εξαφάνιση (2008) την οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Η αποκάλυψη 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Η Άντα Γκουρμπαλή η σεναριογράφος της σειράς "Το μυστικό της Πεταλούδας" μίλησε στο περιοδικό 7 Μέρες Tv. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Νίκο Σεργιανόπουλου με τον οποίο συνεργάστηκε το 2008 στην τελευταία σειρά που πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός όταν δολοφονήθηκε (τι απέγινε η περιουσία του;).

Νίκος Σεργιανόπουλος H εξαφάνιση

«Για όλους ήταν ένα σοκ. Ξαφνικά πάγωσαν τα πάντα. Οπότε, πέρα από το βιοποριστικό κομμάτι, σταματήσαμε βία να κάνουμε τη δουλειά που τόσο αγαπούσαμε. Το μεγαλύτερο σοκ για μένα βέβαια ήταν νωρίτερα. Είχα γράψει το σενάριο του σίριαλ "Εξαφάνιση", που ήταν και το τελευταίο στο οποίο έπαιξε ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Τον σκότωσαν πριν ολοκληρωθεί η σειρά», απάντησε σε ερώτηση για την δεκαετία που σταμάτησε η παραγωγή των τηλεοπτικών σειρών στην Ελλάδα.

Σχετικά με την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, είπε: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορώ να σ’ το περιγράψω. Ήταν σοκαριστικό. Θυμάμαι πως ξύπνησα εκείνο το πρωινό και, ανοίγοντας τον υπολογιστή για να γράψω ένα από τα επεισόδια της σειράς - γιατί δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί -, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δολοφονήθηκε ο Νίκος. Ήταν γλυκύτατος, σαν παιδί. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό που έδειξε για τον ρόλο του. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω περισσότερο. Ήταν ένας πολύ ζεστός άνθρωπος».