Τραγωδία Τέμπη: Σήμερα θα έπαιρνε το πτυχίο του - Ραγίζει καρδιές η αδερφή του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου που "έφυγε" στη μοιραία σύγκρουση

Τιμήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: Σήμερα θα έπαιρνε το πτυχίο του - Ραγίζει καρδιές η αδερφή του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου που

Σήμερα, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο 23χρονος που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο στα Τέμπη, θα έπαιρνε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, όμως, δεν το παρέλαβε ποτέ.

Η αδερφή του, λοιπόν, βρέθηκε εκεί για να το παραλάβει και τσάκισε κόκκαλα με την ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε επίσης: Δημιουργείται Πάρκο στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών

Η συγκινητική ανάρτηση της αδερφής του 23χρονου Κυπριανού που "χάθηκε" στην τραγωδία των Τεμπών

«Σήμερα παρέλαβα το πτυχίο σου Κύπρος Παπαϊωάννου μου. Βέβαια εσύ πήρες το πτυχίο της ζωής, το πέρασες με άριστα και ζεις τώρα στο για πάντα… Αλλά κ πάλι συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ που σε τίμησε με τον τρόπο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία!», σημείωσε η Εύα Παπαϊωάννου.

Ποια είναι η κατάσταση του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του τρένου

Ο 20χρονος φοιτητής, ο Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, είναι ο μοναδικός επιζών από την τραγωδία των Τεμπών, που για κακή του τύχη βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου συρμού. Βαγόνι μέσα στο οποίο έχασαν την ζωή τους πάνω από 60 φοιτητές, τώρα μπήκε σε νέες περιπέτειες λόγω κακής εξέλιξης της υγείας του (δείτε εδώ «Μια μάνα βρήκε ένα κομματάκι 2×3 και ταυτοποιήθηκε από την κόρη της!).

Ο Γεράσιμος αυτό το διάστημα βρισκόταν στο Αννόβερο της Γερμανίας, σε μία από τις καλύτερες Μονάδες Αποκατάστασης στον κόσμο, ωστόσο, εξαιτίας ενός απρόοπτου παράγοντα, ο νεαρός αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φέρνει το φως της δημοσιότητας το thenewspaper.gr, ο Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, αναγκάστηκε να επιστρέψει από το Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο της Γερμανίας, που βρισκόταν το τελευταίο διάστημα, διότι μολύνθηκε από ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Πρόκειται δηλαδή, για έναν ιδιαίτερα ανθεκτικό και επικίνδυνο μύκητα, που έχει προσβάλλει το αναπνευστικό του σύστημα.

Ο 20χρονος, παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ, του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Τώρα αναμένεται να δώσει μία καινούρια μάχη για την ζωή του. Αν πάνε όλα καλά, θα επιστρέψει ξανά στο Κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας, προκειμένου να ολοκληρώσει την θεραπεία του.