Έδωσε 5ψήφιο ποσό στο δημόσιο για να κρατήσει το σπίτι τους - Τα δεινά που πέρασε ο Φαλελάλης μετά το θάνατο του Χατζησάββα

Δεν πρόλαβαν να κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Κώστας Φαλελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο με το γνωστό ηθοποιό να ανοίγει την καρδιά αναφορικά με άγνωστα σημεία από την κοινή ζωή του με τον Μηνά Χατζησάββα.

Aνάμεσα στο κομμάτια, που έθιξε ο ηθοποιός μέσα από τη συνέντευξή του και συγκλόνισαν δεν ήταν μόνο αυτό με την τέφρα του συντρόφου του (δείτε εδώ), αλλά και όσα αποκάλυψε για το κοινό σπίτι, που είχαν αγοράσει.

Το εν λόγω οίκημα ήταν στο όνομα του Χατζησάββα, ωστόσο επειδή το ζευγάρι δεν είχε προλάβει το σύμφωνο συμβίωσης, μετά το θάνατο του Μηνά, ο Φαλεκάκης έπρεπε να δώσει πολύ μεγάλο ποσό στο δημόσιο για να το έχει νόμιμα ο ίδιος.

Οι αποκαλύψεις του Κώστα Φαλελάκη για

Δεν είχατε προλάβει να κάνετε σύμφωνο συμβίωσης με τον Μηνά;

Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς μέσα από τα δικά μου μάτια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας. Έπρεπε να υπάρχει αυτή η νομοθεσία, καθώς είμαστε ευρωπαϊκό κράτος. Το 2013 που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης εξαιρώντας τους ομοφυλόφιλους, το ελληνικό κράτος πλήρωνε πρόστιμο στην ΕΟΚ γιατί εξαίρεσε του ομοφυλόφιλους. Άρα θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από το 2013.

Πήραμε ένα σπίτι και επειδή ήταν στο όνομα του Μηνά και δεν υπήρχε βαθμός συγγένειας έπρεπε να πληρώσω περίπου 30.000 ευρώ φόρο στο δημόσιο για να κρατήσω το σπίτι. Καταλαβαίνεις ότι έφτυσα αίμα για να κρατήσω το σπίτι που είχαμε αγοράσει μαζί και το είχαμε ξεχρεώσει. Πέρασαν χρόνια μέχρι να καταφέρω να πληρώσω το ποσό σε δόσεις και στην κυριολεξία πέρασα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά.

 Κώστας Φαλελάκης - Xατζησάββας

NDP

Η σχέση μετά το θάνατο του Χατζησάββα

Έχεις κάνει το επόμενο βήμα στη προσωπική σου ζωή;

Είμαι σε μία σχέση και θα ξαναφτιάξω τη ζωή μου και μάλιστα με τις ευλογίες του Μηνά. Σ’ αυτή τη ζωή ήρθαμε για να περάσουμε καλά. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη ζωή μου χωρίς να την μοιράζομαι. «Ζωή που δεν μοιράζεται, είναι ζωή κλεμμένη» λέει και ένα τραγούδι.

Μπορείς να πεις ότι είσαι ερωτευμένος ξανά δηλαδή;

Ερωτευμένος όχι, αγαπημένος ναι. Σε αυτήν την ηλικία στα 60 μου δηλαδή, είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτώ ξανά. Αγαπάω λοιπόν και αγαπιέμαι. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν δώσεις αγάπη, να μην πάρεις πίσω αγάπη.