«Όλοι όσοι πουλάτε τις εξάδες νερό 12€ στην #Καρδίτσα και στα χωριά...» - Χαμός στο twitter για την τραγωδία που έφερε η κακοκαιρία

Ξεσπά ο κόσμος!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Όλοι όσοι πουλάτε τις εξάδες νερό 12€ στην #Καρδίτσα και στα χωριά...» - Χαμός στο twitter για την τραγωδία που έφερε η κακοκαιρία

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην Καρδίτσα για τον αριθμό των αγνοουμένων στο χωριό Μεταμόρφωση όπου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες κάτω από το νερό. Μέχρι και τώρα πολύς κόσμος είναι εγκλωβισμένος σε σπίτια περιμένοντας να διασωθούν από τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής αστυνομίας και του στρατού.

Σύμφωνα με το protothema, αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια. Ανησυχία επίσης επικρατεί με το τι θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Φόβοι υπάρχουν για αύξηση του αριθμού των θυμάτων (δείτε πόσοι είναι οι νεκροί μέχρι ώρας), καθώς όσο περνάει η ώρα οι δυνάμεις για εκείνους που δίνουν "μάχη" για να κρατηθούν πάνω από το νερό λιγοστεύουν. Κυρίως πρόκειται για ηλικιωμένους που δεν κατάφεραν να βρουν εγκαίρως ένα ασφαλές μέρος και έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Η κύρια προσπάθεια, εντοπίζεται στα χωριά του κάμπου μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων, όπου το ύψος του νερού έφτασε στα 3 μέτρα και ο κόσμος για να σωθεί ανέβηκε σε στέγες σπιτιών. Σήμερα το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων έχει πέσει σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο).

Δείτε επίσης: «Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, ζητάμε βοήθεια!» - Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του Βόλου

Ξεσπά ο κόσμος για την κατάσταση στην Καρδίτσα μετά την κακοκαιρία Daniel

Την ώρα που αρκετός κόσμος βρίσκεται εγκλωβισμένος είτε μέσα στο νερό και τις λάσπες, είτε σε σπίτια χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό, οι πολίτες ξεσπούν για την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και για τις άσχημες στιγμές που περνάνε οι κάτοικοι στην Καρδίτσα.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στο twitter τα μαγαζιά πουλάνε 12 ευρώ την εξάδα θέλοντας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ενώ τον κόσμο που φεύγει από την Καρδίτσα για να πάει να πάρει φαγητό νερό και άλλα, τους υποχρεώνουν να πληρώνουν διόδια.