Ρίγη συγκίνησης με τον παππού του Μίλτου Τεντόγλου - «Έχω καρκίνο και παλεύω! Με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής»

«Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με τον παππού του Μίλτου Τεντόγλου - «Έχω καρκίνο και παλεύω! Με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής»

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου στην εξομολόγηση που έκανε για την υγεία του αλλά και την χαρά που του έδωσε ο εγγονός του με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη. Ο πρωταθλητής δεν έκανε υπερήφανη μόνο την οικογένεια του αλλά και όλη την Ελλάδα (δείτε τι γράφτηκε στο twitter).

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε και η κίνηση του επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ελλάδας, μετά την νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος, όταν προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο για να χαιρετήσει πρώτα από όλους τον παππού του.

«Πρώτα τον παππού», είπε ο 25χρονος και έτρεξε να αγκαλιάσει τον παππού του ο οποίος δεν κρατιόταν και έτρεχε προς το μέρος του. «Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα» είπε ο Τεντόγλου μετά την παρεξήγηση που προέκυψε.

Η εξομολόγηση του παππού του Μίλτου Τεντόγλου

Ο κ. Μίλτος μίλησε στο "Φως" και μίλησε ανοιχτά για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Βέβαια, αυτό δεν τον κράτησε πίσω από το να ταξιδέψει με το αεροπλάνο παρά τους πόνους και να δει από κοντά τη νίκη του εγγονού του.

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω», εξομολογήθηκε.

«Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ”να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί… Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ”παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!», είπε σε άλλο σημείο.