Κακοκαιρία Daniel: «Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη» - Σοκαριστική μαρτυρία άνδρα από την περιοχή του Παλαμά

«Υπάρχουν εδώ πολλά γερόντια, αυτά τα ανθρωπάκια, τα καημένα...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Daniel: «Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη» - Σοκαριστική μαρτυρία άνδρα από την περιοχή του Παλαμά

Στιγμές αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του Παλαμά, μια κωμόπολη στο νομό Καρδίτσας με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται από την κακοκαιρία Daniel (δείτε εδώ την πιο πρόσφατη ενημέρωση) με το νερό να έχει πλημμυρίσει σχεδόν όλη την έκταση του οικισμού.

Οι κάτοικοι κάνουν την απόλυτη κραυγή αγωνίας τόσο για άμεσους απεγκλωβισμούς και για παροχή νερού σε όσους έχουν επιζήσει, όσο και τα σπίτια, που έχουν γεμίσει νερό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν νεκρά σώματα στο εσωτερικό τους.

Σοκαριστική είναι μάλιστα η μαρτυρία ενός άνδρα στην εκπομπή ''Δεκατιανοί'' την Παρασκευή 8/9, ο οποίος μέσα από ζωντανή σύνδεση έκανε λόγο για νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα, που είδε σε διπλανό σπίτι, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στην κουζίνα του. Οι στιγμές και οι μαρτυρίες είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς η ανησυχία όλων έγκειται στο τι θα βρεθεί κάτω από τους όγκους νερού.

Σοκαριστική μαρτυρία για πνιγμένη γυναίκα στην περιοχή του Παλαμά

«Εδώ δίπλα μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη. Έχουμε ενημερώσει και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι ηλικιωμένοι εδώ που έμεναν μόνοι τους. Υπάρχουν εδώ πολλά γερόντια, αυτά τα ανθρωπάκια, τα καημένα....», είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας από την περιοχή του Παλαμά.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια για τους 6 αγνοούμενους

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε για συνολικά 6 αγνοούμενους, αποκαλύπτοντας πως μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις: «Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στην Θεσσαλία. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, στον Ληθαίο Ποταμό, που έχει πλημμυρίσει. Η Αγία Τριάδα και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριά είναι αποκλεισμένα.

Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται 20 εγκλωβισμένα άτομα στην Αγία Τριάδα και έξι αγνοούμενοι. Στα Μεγάλα Καλύβια υπάρχουν 40 άτομα σε σπίτια. Στον Παλαμά δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά, πέρα από το γεγονός πως το νερό έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Επιχειρησιακά χρησιμοποιούνται ειδικές σωσίβιες λέμβοι. Συνολικά έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί-διασώσεις. Τα ενάρια μέσα ξεκίνησαν πριν λίγο με ένα Super Puma και τέσσερα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των καιρικών συνθηκών».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε έπειτα: «Όλες οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε επιφυλακή στο πλαίσιο του σχεδίου Ξενοκράτης και επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές. Είναι ήδη στις περιοχές 11 μηχανήματα, πάνω από 25 -30 λέμβοι και μεταβαίνουν και άλλες. Σε ετοιμοτητα βρίσκονται επτά ελικόπτερα, κλιμάκια έχουν σπεύσει σε σημεία που έχουν πέσει γέφυρες στη Μαγνησία και στο Μουζάκι, ενώ επιχειρούν να συγκρατήσουν και αυτές που καταστρέφονται. Είμαστε δίπλα στους πολίτες από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι μια από τις αποστολές μας, να συνδράμουμε την κοινωνία με το σύνολο των δυνάμεών μας».