Κακοκαιρία Daniel: Φόρτωσαν τη γιαγιά της συζύγου του Βισκαδουράκη με βάρκα από το γκρεμισμένο σπίτι της

«Γκρεμίστηκε το σπίτι της γιαγιάς μας και τη μετέφεραν με βάρκα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Daniel: Φόρτωσαν τη γιαγιά της συζύγου του Βισκαδουράκη με βάρκα από το γκρεμισμένο σπίτι της

Το πρωί της Παρασκευής (8/9) ο Θανάσης Βισκαδουράκης παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή ''Αταίριαστοι'' με τον ηθοποιό να περιγράφει όσα έχουν συμβεί στον τόπο καταγωγής της συζύγου του από την κακοκαιρία Daniel.

Ο λόγος για τα χωριά της Καρδίτσας, που έχουν ζήσει την απόλυτη καταστροφή με πολλά από αυτά να πλημμυρίζουν ολόκληρα - με βίντεο να δείχνουν μόνο τις στέγες των σπιτιών, καθώς το νερό ξεπερνούσε τα 2 μέτρα.

Οι μαρτυρίες του Θανάση Βισκαρουδάρη για το χωριό της συζύγου του στην Καρδίτσα

Σοκαριστική ήταν μάλιστα η κατάθεση του Θανάση Βισκαδουράκη σχετικά με τον τρόπο, που απεγκλώβισαν την γιαγιά της συζύγου του από το σπίτι της, που γκρεμιζόταν, καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο της εκπομπής η γυναίκα μεταφέρθηκε με φουσκωτή βάρκα σε άλλο σπίτι.

«Στο βίντεο είναι το σπίτι μας! Εκεί βγάζουν και σώζεται η γιαγιά τους. Έπεσε το πλίθινο σπίτι της και ένας περαστικός τη φόρτωσε με μία βάρκα Jumbo, 95 χρονών, μπρούμητα», είπε μεταξύ άλλων Ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

«Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη»

Οι κάτοικοι κάνουν την απόλυτη κραυγή αγωνίας τόσο για άμεσους απεγκλωβισμούς και για παροχή νερού σε όσους έχουν επιζήσει, όσο και τα σπίτια, που έχουν γεμίσει νερό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν νεκρά σώματα στο εσωτερικό τους.

Σοκαριστική είναι μάλιστα η μαρτυρία ενός άνδρα στην εκπομπή ''Δεκατιανοί'' την Παρασκευή 8/9, ο οποίος μέσα από ζωντανή σύνδεση έκανε λόγο για νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα, που είδε σε διπλανό σπίτι, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στην κουζίνα του. Οι στιγμές και οι μαρτυρίες είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς η ανησυχία όλων έγκειται στο τι θα βρεθεί κάτω από τους όγκους νερού.

«Εδώ δίπλα μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη. Έχουμε ενημερώσει και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι ηλικιωμένοι εδώ που έμεναν μόνοι τους. Υπάρχουν εδώ πολλά γερόντια, αυτά τα ανθρωπάκια, τα καημένα....», είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας από την περιοχή του Παλαμά.