Παρών στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Μας αξίζουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά»

Η ανάρτηση λίγο μετά το τελευταίο αντίο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στην Κρήτη και εκεί βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για να τον αποχαιρετήσει (δείτε εδώ τη στιγμή που ο αδερφός του λιποθύμησε μέσα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο).

Λίγη ώρα μετά το μυστήριο ο ίδιος προχώρησε σε μία ανάρτηση όλο νόημα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συνοδεύοντας το κείμενό του με μία φωτογραφία του άτυχου άνδρα που έχασε άδικα τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, αφού απομακρύνθηκε βίαια από το πλοίο που μόλις είχε ξεκινήσει, πέφτοντας στα απόνερα.

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την κηδεία του 36χρονου Αντώνη

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη.

Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί».

Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί κι συμπεριφέρονται με βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο σε αδύναμους συνανθρώπους μας.

Έχουμε χρέος να μη γίνει η κοινωνία μας μια ζούγκλα ανισοτήτων, βιαιότητας και διαφθοράς. Και αυτός είναι ο ρόλος τους κράτους.

Πρέπει όλοι να σκεφτούμε: Αν το λιμενικό ήταν εκεί, αν υπήρχε η παρουσία του κράτους, ίσως σήμερα ο Αντώνης να ζούσε.

Μας αξίζουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και απ’ όσα οδήγησαν δυστυχώς στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου, του Αντώνη Καρυώτη, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ο καθρέφτης της κοινωνίας, που πρέπει να αλλάξουμε θέτοντας στο επίκεντρο τους αδύναμους συνανθρώπους μας», σημείωσε.

Οι επικήδειοι λόγοι στο τελευταίο αντίο

Μέσα από το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega προβλήθηκαν εικόνες από την εκκλησία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, καθώς αποτυπώθηκε παράλληλα η τεράστια οδύνη, που επικράτησε μέσα και έξω από αυτή.

Ανάμεσα στα πανό, που γράφτηκαν στην μνήμη του Αντώνη έγινε λόγος και για την εξής φράση, που ακούστηκε για την άγρια αυτή δολοφονία: «Έζησε αθόρυβα, αλλά έφυγε εκκωφαντικά».