«Έλεος, φτάνει πια!» - Ξέσπασε δημόσια η Σάσα Σταμάτη

Η οργισμένη ανάρτησή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Οι πλημμύρες που έχουν προκληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel σε πολλαπλά σημεία στη χώρα και αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες - εάν όχι χιλιάδες - άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια, τις περιουσίες τους και πιθανώς κάποια από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι εικόνες με τις πόλεις που πλέον έχουν γίνει ποτάμια, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν οργή και πόνο στο πανελλήνιο. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, η Σάσα Σταμάτη έφερε στο νου της την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό της, γι' αυτό και ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το ξέσπασμα της Σάσας Σταμάτη για την κακοκαιρία Daniel

«Μάνδρα Αττικής. 15 Νοεμβρίου 2017. Χάσαμε στα ορμητικά νερά 24 ζωές άδικα και τραγικά. Σεπτέμβριος 2023 Η διαχρονική διαφθορά και αδιαφορία σκοτώνουν. Ο κόσμος απαιτεί μία κοινωνία του θάρρους και όχι του φόβου. Ο κόσμος κουράστηκε από τα μεγάλα λόγια, θέλει κάποιους να σκύψουν και να κάνουν τη δουλειά τους. Έλεος. Φτάνει πια!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σάσα Σταμάτη κακοκαιρία Daniel
Instagram / Σάσα Σταμάτη

Δυστυχώς, από τους 10 νεκρούς που υπήρχαν μέχρι σήμερα, ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά, καθώς βρέθηκαν τέσσερις νέες σοροί. Το πρωί της ίδιας ημέρας ανασύρθηκαν δύο, ενώ νωρίς το μεσημέρι, βρέθηκαν και άλλες δύο. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Αυτό σημαίνει πως οι επίσημα αγνοούμενοι πλέον είναι τρεις.

Η απόφαση του Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις καταστροφές

Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δρόμοι έχουν καταρρεύσει, σπίτια έχουν γκρεμιστεί ή έχουν πλημυρίσει, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, κρίθηκε απαραίτητο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, ενώ ο καθιερωμένος αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η απόφαση αυτή αφορά ολόκληρη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, δηλαδή τους δήμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας και Σποράδων.

Δείτε επίσης: «Οι πλημμύρες ενδέχεται να ανοίξουν κι ένα άλλο μεγάλο και άσχημο κεφάλαιο, αυτό της...» - Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου

«Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023», γράφει η ανακοίνωση.