«Ένα υγρό νεκροταφείο! Θανατίλα» - Τραγικές στιγμές για τον επιστάτη της Φάρμας, Βασίλη Φιλίππου

«Η λέξη καταστροφή είναι πολύ μικρή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ένα υγρό νεκροταφείο! Θανατίλα» - Τραγικές στιγμές για τον επιστάτη της Φάρμας, Βασίλη Φιλίππου

Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 έκανε σήμερα 11/9 το Πρωινό του Γιώργου Λιάγκα και αφού καλημέρισε το τηλεοπτικό κοινό και υποδέχτηκε τους συνεργάτες του, ξεκίνησε την ροή της εκπομπής με το κύριο ζήτημα της επικαιρότητας που είναι οι καταστροφικές πλημμύρες που στο πέρασμα τους βύθισαν τα πάντα και αφαίρεσαν την ζωή 15 ανθρώπων (μέχρι στιγμής) αλλά και χιλιάδων ζώων οικόσιτών και μη.

Στην εκπομπή λοιπόν, μίλησε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Φιλίππου τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι του σταθμού, η Φάρμα. Ο αγρότης που προέρχεται από αγροτική οικογένεια, μίλησε τραγικές στιγμές που βιώνει το χωριό του, το Κλοκοτό Τρικάλων από την κακοκαιρία.

Όπως αποκάλυψε έχουν καταστραφεί τα πάντα! Το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι ένα υγρό νεκροταφείο με τα νερά ζώα να φέρνουν μόνο θανατίλα σε όλα τα χωριά αφού στις γύρω περιοχές υπήρχαν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι αποκαλύψεις του Βασίλη Φιλίππου

«Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Από την αρχή της καταστροφής, για το τι συμβαίνει τώρα... Η λέξη καταστροφή γιατί την ακούω πολύ αυτές τις ημέρες, είναι πολύ μικρή για να περιγράψει. Η εικόνα μιλάει από μόνη της» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το δικό μου χωριό άρχισε να πλημμυρίζει… ήταν το δεύτερο που πλημμύρισε. Πρώτα τα Μεγάλα Καλύβια και μετά ο Κλοκοτός, Βλοχός... δεν έχει μείνει τίποτα. Όλο αυτό που βλέπετε πίσω μου ήταν ένας επίγειος παράδεισος, αυτή τη στιγμή είναι ένα υδάτινο νεκροταφείο… θανατίλα μυρίζει, τίποτα άλλο… Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στο σπίτι μας. Μπαίνουμε στις αυλές και βλέπουμε, ψάρια, βατράχια, νεροφύδες. Ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνουμε τώρα. Η παροιμία λέει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα, τι θα γίνει μετά. Πρέπει να απομακρυνθούν ζώα που είναι νεκρά. Η περιοχή δίπλα έχουν καταστραφεί οι κτηνοτροφικές μονάδες που τώρα αρχίζουν και φαίνονται».