«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου...» - Ο Αλέξης Γεωργούλης "έσπασε" τη σιωπή του 5 μήνες μετά τις καταγγελίες

Τα ερωτήματα που έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Αλέξης Γεωργούλης από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία εις βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό bullying, έμεινε μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, μένοντας εκτός τηλεόρασης για περίπου πέντε μήνες.

Το Πρωινό του ΑΝΤ1, ωστόσο, εξασφάλισε τις πρώτες του δηλώσεις, όχι όσον αφορά την υπόθεσή του, αλλά τα λόγια του για τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την χώρα αυτές τις ημέρες (δείτε εδώ που τον εντόπισαν οι παπαράτσι για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες).

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γεωργούλη για τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου και τη βαθύτατη θλίψη μου στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων που αυτή τη στιγμή καλούνται να δώσουν μία άνιση μάχη. Δυστυχώς, οι δυνατότητες θεσμικών παρεμβάσεων που έχουμε ως εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές σε ότι αφορά θέματα φυσικών καταστροφών στα Κράτη Μέλη, είναι περιορισμένες.

Με τη θεσμική, όμως, δυνατότητα των γραπτών ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε έλεγχο ή να παρακινήσουμε τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στο να δράσει άμεσα. Έθεσε, λοιπόν, με δύο γραπτές ερωτήσεις, τη μία μάλιστα με τη μορφή κατεπείγοντος, πρώτον το ζήτημα της άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ολέθριες πλημμύρες στην Ελλάδα, καθώς και των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν.

Και δεύτερον, το ζήτημα της πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης λήψης μέτρων, για την ταχύτερη αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστροφικών φαινομένων. Καλώ, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω αυτών των ερωτήσεων, να χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της ώστε να συνδράμει τις Ελληνικές Αρχές για τη γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων», είπε.

Δείτε επίσης: Τα ερωτικά σκοτάδια του Αλέξη Γεωργούλη - Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ' Λυκείου