Παρελθόν τα μακριά μαλλιά - Αγνώριστη σήμερα η Κοντσίτα 5 χρόνια αφότου διαγνώστηκε με AIDS

Ασύλληπτη αλλαγή!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παρελθόν τα μακριά μαλλιά - Αγνώριστη σήμερα η Κοντσίτα 5 χρόνια αφότου διαγνώστηκε με AIDS

Την Κοντσίτα την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην Eurovision το 2014 όπου είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Την περίοδο εκείνη ήταν θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη, λόγω της εκκεντρικής εμφάνιση της, καθώς έμοιαζε πολύ με γυναίκα, ωστόσο είχε μακριά μούσια και τρίχες όπως οι άντρες.

Βέβαια, δεν είχε κρύψει την σεξουαλικότητα της. Η ζωή της ωστόσο το 2018 άλλαξε κατά πολύ. Διαγνώστηκε με τον ιό HIV δηλαδή AIDS και έκτοτε πήρε την απόφαση να αλλάξει και την εμφάνιση της.

Εκτός του ότι πλέον έχει κόψει τα πλούσια μακριά μαλλιά της, επιλέξει να ντύνεται και με γυναικεία ρούχα αλλά και με αντρικά. Βέβαια, και στις δυο περιπτώσεις εντυπωσιάζει.

«Ελπίζω να δώσω και σε άλλους ανθρώπους το θάρρος και να κάνω ένα βήμα εναντίον του στιγματισμού ανθρώπων που, μέσω της συμπεριφοράς τους ή των άλλων, έχουν μολυνθεί από τον ιό», είχε εξομολογηθεί μετά την αποκάλυψη πως έχει AIDS.

Η σημερινές εμφάνιση της Κοντσίτα

Η προσωπική της ζωή

Ο Neuwirth έχει ισχυριστεί ότι δεν είναι τρανς γυναίκα αλλά άνδρας. Είναι γκέι, και έχει περιγράψει τον εαυτό του ως drag queen. Χρησιμοποιεί θηλυκές αντωνυμίες για να περιγράψει την Κοντσίτα Βουρστ , αλλά αρσενικές αντωνυμίες για να αναφερθεί στον εαυτό του. Ο Neuwirth επινόησε μια φανταστική ιστορία για την Κοντσίτα, υποστηρίζοντας ότι γεννήθηκε στα βουνά της Κολομβίας και παντρεύτηκε τον Γάλλο χορευτή burlesque Jacques Patriaque, ο οποίος στη πραγματικότητα είναι φίλος του Neuwirth. Σύγκρινε την Κοντσίτα με την Sasha Fierce, η οποία είναι το alter ego της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Beyonce,ή με την τραγουδίστρια Lady Gaga η οποία χρησιμοποιεί ποικιλία κοστουμιών, κάτι που αποτελεί τρόπο για να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή του Neuwirth.

Το 2018, ο Neuwirth αποκάλυψε ότι ήταν θετικός στον ιό του HIV και ήταν μη ανιχνεύσιμος (και έτσι ούτε μολυσματικός) για αρκετά χρόνια. Έγραψε σε μια δημοσίευση στο Instagram ότι ένιωθε υποχρεωμένος να αποκαλύψει ότι ήταν οροθετικός λόγω των συνεχόμενων απειλών από πρώην σύντροφό του ότι θα αποκάλυπτε δημόσια την κατάσταση του Neuwirth.