«Πρώτα ο Θεός...» - Η Δήμητρα Βαμβακούση ''έσπασε'' τη σιωπή της σχετικά με τις φήμες εγκυμοσύνης

Αυτός είναι ο λόγος που παντρεύεται άμεσα με το Γιώργο Αγγελόπουλο;

«Πρώτα ο Θεός...» - Η Δήμητρα Βαμβακούση ''έσπασε'' τη σιωπή της σχετικά με τις φήμες εγκυμοσύνης

Ο γάμος του Γιώργου Αγγελόπουλου και της Δήμητρας Βαμβακούση πλησιάζει και έτσι το ζευγάρι είναι σε φάση ετοιμασιών για μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας.

Την Τρίτη 19/9 η κάμερα του Super Κατερίνα εντόπισε τη μέλλουσα νύφη λίγο πριν κάνει την πρόβα για το νυφικό της χτένισμα με τη ρεπόρτερ να τη ρωτάει σχετικά με τις φήμες εγκυμοσύνης, που κυκλοφόρησαν (δείτε εδώ την αναγγελία του γάμου τους).

Η απάντηση της Δήμητρας Βαμβακούση στις φήμες εγκυμοσύνης

Η Δήμητρα Βαμβακούση απάντησε ανοιχτά για το κομμάτι της εγκυμοσύνης τονίζοντας, πως δεν σχετίζεται ο γάμος με το κομμάτι εγκυμοσύνης, ωστόσο θα ήθελε να στο μέλλον να αποκτήσει ένα παιδάκι με τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

«Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, καταλαβαίνω ότι απασχολεί αλλά…Πρώτα ο Θεός, γιατί όχι να γίνω κάποια στιγμή μανούλα, αγαπώ πάρα πολύ τον Γιώργο αλλά δεν παντρεύομαι για αυτό. Μπορεί να παντρευτεί κανείς για να έχει την ευλογία πάνω από το κεφάλι του και να ενώσουν τις ζωές τους. Είναι το μυστήριο, που έχει σημασία για εμάς», είπε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Βαμβακούση.

Τι συνέβη στο παρά πέντε του γάμου Αγγελόπουλου - Βαμβακούση;

Το ζευγάρι γνωρίστηκε, καθώς είχαν τον ίδιο πνευματικό ιερέα, ο οποίος επρόκειτο να τους παντρέψει. Ωστόσο, ο πάτερ Δημήτρης Λουπασάκης έχει απομακρυνθεί από τον ιερό ναό εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ο ιερέας δεν έχει πάρει ούτε άδεια είναι συμπροσευχόμενος στο μυστήριο, ούτε να ευλογήσει τα στέφανα του ζευγαριού με Τίμιο Ξύλο, όπως οι ίδιοι επιθυμούσαν, δημιουργώντας πρόβλημα. Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα παρευρίσκεται στην τελετή, αφού η κόρη του, Ειρήνη Λουπασάκη θα είναι μία εκ των δύο κουμπάρων, όπως αναγράφεται και στο προσκλητήριο του γάμου τους, μαζί με τον ποινικολόγο, Αναστάσιο Ντούγκα.

Τι θα μπορούσε να γίνει, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του ζευγαριού;

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Καραγιάννη από το Ekklisiaonline, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα, ο πάτερ Δημήτρης Λουπασάκης τελεί λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά της Κρήτης. "Για να μπορέσει κάποιος ιερέας να τελέσει συμπροσευχόμενος, να συμπαρασταθεί σε ένα γάμο, θα πρέπει είτε να είναι κατόπιν προσκλήσεως του ιερέα του ναού, που διακονεί, εν προκειμένω του εφημερίου, τώρα του νυν εφημερίου, του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, του νέου παπά- Δημήτρη, δηλαδή. Γιατί παπά- Δημήτρης λέγεται και αυτός.", συνέχισε λέγοντας, πως:

"Για να υπάρξει πρόσκληση, πρέπει η Αρχιεπισκοπή να δώσει την άδεια. Δεν έχει δώσει το ok. Μπορεί να παραστεί ως καλεσμένος φορώντας μόνο το ιερετικό του άμφιο, τα μαύρα τα ράσα. Χωρίς όμως αυτά να είναι ρούχα λειτουργίας". Υπογράμμισε, επίσης πως πιθανότατα η Αρχιεπισκοπή δε φαίνεται να είναι πρόθυμη να δώσει την άδεια, καθώς δε θέλει να συσχετίσει το κοινωνικό γεγονός του γάμου με ένα εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο πρόκειται για την επιστροφή του πάτερ Δημητρίου Λουπασάκη στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό. Η Αρχιεπισκοπή θεωρεί, πως αυτό μπορεί να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής.