Η οικονομική κατάρρευση, η άνοια και η εισαγωγή στο νοσοκομείο - Ο γολγοθάς του Λευτέρη Χαψιάδη

Στο πλάι του ο μοναχογιός του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η οικονομική κατάρρευση, η άνοια και η εισαγωγή στο νοσοκομείο - Ο γολγοθάς του Λευτέρη Χαψιάδη

Ο Λευτέρης Χαψιάδης είναι διακεκριμένος σύγχρονος Έλληνας στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γράψει διάφορα ποιήματα, τρία μυθιστορήματα και στίχους για 525 τραγούδια στα σύγχρονα ελληνικά είδη ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικοσυνθέτες, ενώ κατά καιρούς έχει εργαστεί ως παραγωγός δίσκων. Μεταξύ αυτών, έχει δουλέψει συχνά με τον Χρήστο Νικολόπουλο με τον οποίο είχε μια σειρά από δημοφιλείς δίσκους. Μαζί δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν ένα CD με 12 τραγούδια, στο οποίο κατάφεραν να συγκεντρώσουν 11 δημοφιλείς Έλληνες ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος και Μανώλης Μητσιάς.

Ο Νικολόπουλος ερμήνευσε επίσης ένα από τα τραγούδια του CD, στην πρώτη του δημόσια ερμηνεία. Το CD κυκλοφόρησε ως Τραγούδια για τους φίλους μου. Άλλοι αρκετά γνωστοί ερμηνευτές των τραγουδιών του Χαψιάδη ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Γλυκερία, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και η Κατερίνα Στανίση.

Κατά τη διάρκεια της 25χρονης καριέρας του ως στιχουργός, ο Χαψιάδης απέσπασε πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και κατά καιρούς έχει αναγνωριστεί δημόσια για την προσφορά του στην ελληνική λαϊκή μουσική από τη Νομαρχία Έβρου και τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Φερών.

Ο γολγοθάς που ανεβαίνει ο Λευτέρης Χαψιάδης

Τα τελευταία ωστόσο χρόνια ανεβαίνει το δικό του γολγοθά όπως και μια θρυλική Ελληνίδα ηθοποιός. Σύμφωνα με την Espresso, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα ήρθε αντιμέτωπος και με την άνοια. Αποτέλεσμα, πριν μερικές ημέρες να κάνει εκτάκτως εισαγωγή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε.

«Ο μπαμπάς μου έχει εισαχθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Επεσε και χτύπησε μέσα στο σπίτι και παράλληλα κόλλησε και Covid-19. Ευελπιστούμε πως θα πάρει σύντομα εξιτήριο», λέει στην Espresso ο μοναχογιός του στιχουργού ο οποίος πλέον σε ηλικία 70 ετών δεν μπορεί να ξαναγράψει τραγούδια όπως εκείνα που έχουν αφήσει ιστορία.

«Δυστυχώς τον πατέρα μου εδώ και μερικά χρόνια τον έχει κυριεύσει η άνοια. Ετσι έπεσε μέσα στο σπίτι. Είμαι δίπλα του συνεχώς, αλλά πλέον δεν μπορεί να περπατήσει» λέει συγκινημένος.

Ο γολγοθάς του Λευτέρη Χαψιάδη άρχισε πριν κάποια χρόνια όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο χωριό του πατέρα του, τον Κύλα Αλεξανδρούπολης, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Εκεί είχε ένα καφενείο το οποίο το έφτιαξε σπίτι. Τότε ήταν λοιπόν που έγραψε τρία μυθιστορήματα αλλά και την αυτοβιογραφία του.

Όπως αποκάλυψε ο γιος του, πλέον αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, καθως τώρα που είναι άρρωστος είναι ακόμη μεγαλύτερες οι ανάγκες.