«Δεν είχε φάει πιο πριν, αυτά είναι κουβέντες καφενείου!» - Η πραγματική αιτία θανάτου του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

Η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγες ημέρες μετά το μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο του παιδιού του Οδυσσέα Σταμούλη (δείτε εδώ βίντεο), ο Γιάννης Μαρακάκης βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του STAR, Αλήθειες με τη Ζήνα, και μίλησε για το δυστύχημα, αποκαλύπτοντας την πραγματική αιτία θανάτου του 11χρονου.

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είτε είχε φάει πολύ είτε πως δεν γνώριζε πολύ καλό κολύμπι, ακόμη και ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα, όμως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια.

Η πραγματική αιτία θανάτου του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

«Το παιδί πνίγηκε γιατί μπλέχτηκε το πόδι του στο σχοινί της σημαδούρας και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο που ήταν αδύνατον να το ξεμπλέξει. Δεν είχε φάει πιο πριν. Aυτά είναι κουβέντες καφενείου. Ούτε δίχτυα υπήρχαν, ούτε κορδόνια. Αυτό περιέγραψαν οι άνθρωποι που το βρήκαν και το έβγαλαν στην ακτή. Δεν ήταν ιδιαίτερα βαθιά τα νερά. Δεν είχε απομακρυνθεί. Κατά την προσωπική μου άποψη, μου φαίνεται λογικό να του κίνησε την περιέργεια κι έγινε ό,τι έγινε.

Οι σημαδούρες είχαν τοποθετηθεί μόλις μερικές μέρες πριν μπροστά ακριβώς στην παραλία όπου έκανε μπάνιο το παιδί. Το παιδί είχε εμπειρία, γνώριζε κολύμπι, ήταν όλη μέρα στη θάλασσα. Αυτό ήταν ένα καινούριο αντικείμενο μπροστά στο σημείο όπου μαζί με τα ξαδέρφια του έκανε κάθε μέρα το κολύμπι του. Φαίνεται ότι υπήρξαν πλημμέλειες, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω, έχουμε ήδη θέσει σε ειδικούς. Η σημαδούρα η επίμαχη έχει πια απομακρυνθεί, γιατί ελέγχεται από τον πραγματογνώμονα που έχει διοριστεί από τις Λιμενικές Αρχές που διεξάγουν την προανάκριση.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς πρέπει να απαντηθεί ποιος έδωσε την εντολή να τοποθετηθούν οι σημαδούρες κι αν η τοποθέτησή τους έγινε ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Εγώ θέτω μόνο ένα ζήτημα. Το ότι το παιδί προσεγγίζοντας τη σημαδούρα, παγιδεύτηκε το πόδι του, ούτε δίχτυα υπήρχαν ούτε επιπλέον σχοινιά και κορδόνια. Το ποδαράκι του μπλέχτηκε στο σχοινί που ένωνε το πέδιλο, το αντίβαρο από το βυθό, με τη σημαδούρα στην επιφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για τη μητέρα του ανήλικου παιδιού, για την οποία ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει πολλά, εξηγώντας πως περνάει πάρα πολύ δύσκολα.

Δείτε επίσης: «Το παιδί είχε...» - Το βασικό λάθος σύμφωνα με τον Τσιμπίδη, που στοίχισε την ζωή του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη