Στάθης και Ιουλία στην πρώτη τους φωτογράφιση - «Οι συγκλονιστικές εξελίξεις στη Γη της Ελιάς θα μας σοκάρουν όλους»

Το πιο hot ζευγάρι της μυθοπλασίας αποκαλύπτει στους αναγνώστες του YOU τι θα συμβεί στη συνέχεια της σειράς

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Θα παντρευτεί ο Στάθης με την Ιουλία, θα είναι ξανά μαζί; Μην μου πείτε ότι δεν μείνατε με τέτοιες απορίες στο τέλος της δεύτερης σεζόν... Στην πρώτη τους κοινή φωτογράφιση και συνέντευξη αποκλειστικά για το YOU, συναντάω το πιο hot ζευγάρι της μυθοπλασίας, τον (easy rider) Στάθη Καπερνάρο και την (αρχόντισσα) Ιουλία Βρεττάκου από την δημοφιλή σειρά του MEGAΗ Γη της ελιάς” που μόλις ξεκίνησε την τρίτη σεζόν με φόρα... Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Αντιγόνη Κουλουκάκου αποκαλύπτουν πραγματικά τόσα πολλά για την συγκλονιστική συνέχεια του σήριαλ που μας βρίσκει και την νέα σεζόν καθηλωμένους στην ίδια θέση, ενώ μας υπόσχονται παραπάνω εκπλήξεις και ανατροπές.

Η χημεία ανάμεσά τους μοναδική, κάνουν πλάκα καθόλη την διάρκεια της φωτογράφισης και διηγούνται ιστορίες μέσα από τα κοινά μεταξύ τους γυρίσματα...

Όσα αποκάλυψε ο «Στάθης» στο YOU

Ψυχανεμιζόσουνα, λόγω εμπειρίας, ότι “Η Γη της ελιάς” θα είχε τέτοια αποδοχή από το κοινό και θα συνέχιζε και για τρίτη χρονιά;

Εμένα με ενδιαφέρει, οι άνθρωποι που θα συνεργαστώ να είναι καλοί στην δουλειά τους. Τις περισσότερες φορές αυτοί που κάνουν ακόμα επιτυχία – ευτυχώς! – είναι και καλοί στην δουλειά τους. Δεν ξέρεις από πριν εάν κάτι θα πετύχει, βλέπεις όμως τις προδιαγραφές. Όταν έπαιζα στα “Χωρικά Ύδατα” το 1998 στην ΕΡΤ, η τηλεθέαση ήταν 1,5%, με πρωταγωνιστές την Εθνική Ελλάδος, όμως ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά, όλοι μου μιλάνε για αυτή την σειρά, που δεν έχει παίξει σε επαναλήψεις. Φαντάσου τότε εγώ ήμουνα ένας ηθοποιός παντελώς άγνωστος, μόλις είχα σκάσει από το αυγό που δεν με ήξερε ούτε η μάνα μου.

Ένα σήριαλ επιτυχημένο όπως “Η Γη της ελιάς” πρέπει να τελειώνει στο pick του ή να συνεχίζει;

Ειδικά για την τρίτη σεζόν της συγκεκριμένης σειράς θα έλεγα ναι να συνεχίσει, τουλάχιστον τα σενάρια αυτό δείχνουν, ότι θα είναι πολύ πιο πάνω από την δεύτερη, θα γυρίσουμε στις παλιές καλές δυνατές ιστορίες των πρωταγωνιστών. Θα συμβούν πολλά περιστατικά με την Χάιδω, με την Ιουλία και τον Στάθη, θα υπάρξει μεγάλη ανατροπή με τον Ισίδωρο, θα έχουμε τον γάμο του Πότη που επιτέλους θα πάει με γυναίκα και που τον περιμένουμε 2 χρόνια... και θα δούμε τι άλλο θα συμβεί...

Εσύ στην ζωή σου θα μπορούσες να ζήσεις με μια γυναίκα όπως η Αρετή;

Γιατί το λες αυτό, η Αρετή δεν ήταν γλυκούλα; (γέλια)... Φυσικά και δεν θα μπορούσα, ποιος θα μπορούσε; Να ξέρεις ότι δυσκολεύτηκα πολύ στις σκηνές με την Αρετή, μου γύρισε το μάτι στον πρώτο κύκλο. Παρόλο που η Δώρα Χρυσικού είναι φίλη μου, και ένας γλυκύτατος άνθρωπος, με έπρηζε τόσο στην διάρκεια των 12ωρων γυρισμάτων με τις υστερίες της Αρετής, όπου όταν ερχόταν μετά τόσες κατάρες και με χάιδευε λέγοντάς μου “Πασχαλάκο μου συγνώμη” εγώ την έδιωχνα μακριά.

Την Ιουλία όμως την αγάπησες με πάθος... Ο κόσμος ρωτάει, θα ξαναείστε μαζί;

Κουλουκάκου Τσαρούχας Γη της ελιάς
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Θα κάνουμε ότι λέει ο κόσμος; (γέλια) Από όσο θυμάμαι, το δίδυμο Στάθης- Ιουλία πάντα είχε εμπόδια, όταν ήταν κοντά ο ένας με τον άλλον πάντα γινόταν κάτι και τους “μαχαίρωνε”, σα να μην θέλει γενικότερα το Σύμπαν, και έλεγα στην Βάνα “να πεθάνω για 40 επεισόδια;” γιατί πίστευα ότι το μεταξύ τους θα λυθεί μόνον εάν ο ένας από τους δυο πεθάνει. Υποψιάζομαι βέβαια ότι κάποια στιγμή Στάθης – Ιουλία θα είναι πάλι μαζί, ούτως ή άλλως έρχεται ένα παιδί που δεν γνώριζε κανείς ότι υπάρχει. Το πως θα διαχειριστούν αυτό το παιδί και η αντιμετώπιση που θα λάβει ο καθένας τους ξεχωριστά από αυτό, θα είναι και ένας λόγος για να επαναδιαπραγματευτούν και την σχέση τους σε πιο ώριμη φάση, βάζοντας στην άκρη το πάθος.

Θα παντρευτούν;

Τι να σου πω; Είναι ωραίο να με δεις εμένα γαμπρό; Πάντως, εάν είσαι καλά με τον άλλον δεν έχει νόημα ο γάμος...

Εσύ όμως στην ζωή σου παντρεύτηκες μια φορά...

Ναι, αλλά και αυτήν χωρίς νυφικά και μακριά από όλους.

Το γεγονός ότι είσαι εντελώς αντισυμβατικός και στην προσωπική σου ζωή, σου κόστισε;

Προσπαθώ να κάνω πάντα πράγματα που μου αρέσουν και πάντα έχω κάτι να κάνω, δεν μου περισσεύει χρόνος. Δεν ξέρω εάν μου κόστισε, συνήθως κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις, γιν – γιαν, εγώ κάνω focus σε αυτό που κερδίζω.

Μεγάλωσες σε μια αγαπημένη οικογένεια;

Πολύ αγαπημένη, δεν θυμάμαι τους γονείς μου ποτέ να μαλώνουν. Ήταν μεγάλο σοκ για εμένα βλέποντας μεγαλώνοντας και ξεκινώντας να συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους, ότι ήταν συνηθισμένοι σχεδόν σε μια τέτοια καθημερινή βία ή άκουγα από αφηγήσεις φίλων ότι ζούσαν στο σπίτι τους μια ψιλοκόλαση. Στο δικό μας σπίτι που ήμασταν 5 άτομα, εγώ με τα άλλα 2 αδέρφια μου, ναι μεν είχαμε διαφορές αλλά δεν γινόταν πόλεμος. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και το ότι η οικογένειά μου είχε υποστεί βία λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, και την απέφευγαν, είτε από ιδεολογία, είτε από βούληση γιατί ήξεραν πολύ καλά τι σημαίνει.

Τους είχαν κυνηγήσει λόγω πολιτικών πεποιθήσεων;

Ναι, σχεδόν όλοι είχαν περάσει από εξορία, βασανιστήρια και φυλακές. Σαν παιδάκι δεν έχω συγκεκριμένες εικόνες, αλλά, μου έλεγαν ότι κορόιδευα τους χωροφύλακες έξω από τις φυλακές Αβέρωφ. Όταν η μητέρα μου με πήγε στην Θεσσαλονίκη για να βαφτιστώ, στην Παναγία την Αχειροποίητο, ο παπάς ρώτησε εάν έχει άντρες αυτή η οικογένεια. Όλοι ήταν στη φυλακή, στην εξορία ή κρύβονταν. Ήταν για όλους μας σκληρό.

Σε σκλήρυνε αυτό στην ζωή σου;

Όχι με καθόρισε, με την έννοια ότι σε όσα πράγματα έχω κάνει, είτε στην κοινωνική μου ζωή, είτε στην Τέχνη μου, πάντα με απασχολούσε το δίκαιο. Εάν υπάρχει και ποιος το αποδίδει. Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι άσχημα εάν αδικήσω κάποιον, θα ζητήσω συγνώμη ακόμα και από το παιδί μου εάν συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα θα το κάνω μπροστά σε όλους τους μάρτυρες. Μου φαίνεται φρικτό να έχεις αδικήσει ή να έχεις προσβάλλει έναν άνθρωπο και αυτό να μην το αλλάζεις, ενώ μου φαίνεται μεγαλειώδες να ζητάς συγνώμη.

Επειδή εσύ “γεννήθηκες” καλλιτεχνικά σε μια εποχή που αναζητούσε είδωλα και ήσουνα και ένας ωραίος άντρας, σε κυνηγούσαν τότε τα κοριτσόπουλα;

Και κοριτσόπουλα και κυρίες και κύριοι και όλοι...(γέλια)

Καβάλλησες ποτέ καλάμι;

Όχι, γιατί εμένα η δημοσιότητα με βρήκε σε προχωρημένη ηλικία στην ηλικία των 30, μετά την “Βασιλική”, οπότε δεν έπεσα σε αυτή την λούμπα. Ήξερα πως βγαίνει το ψωμί, γιατί είχα δουλέψει ήδη 10 χρόνια στο θέατρο, είχα παίξει ήδη 4 φορές στην Επίδαυρο με μεγάλους πρωταγωνιστές, έκανα σπικάζ στην ΕΡΤ και έπαιρνα άδεια από την οικοδομή όπου δούλευα από τα 13 μου. Σταμάτησα να δουλεύω από την οικοδομή όταν ξεκίνησα στην “Βασιλική” και δεν είχα χρόνο, αν και ορισμένες φορές πήγαινα και στην οικοδομή για το κέφι μου να δουλέψω, ενώ μου είχαν ήδη συμβεί πράγματα στη ζωή μου.

Θα μου ξαναπεις μια σπουδαία ιστορία πάνω σε αυτό που σου συνέβη στο Κάιρο και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Καίρου της Αιγύπτου, όταν για την ερμηνεία σου στην “Βασιλική” πήρες το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού; ...

Δούλευα ένα Σάββατο στην οικοδομή και με πήρε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καίρου για να πάω στη βράβευση. Πήγα, πήρα το βραβείο μου, την Τρίτη γύρισα πίσω και την Τετάρτη πήγα πάλι στην οικοδομή. Στο Κάιρο θυμάμαι μου άνοιγε τις πόρτες ο Κρίστοφερ Λη, ήμουνα με την Τζίνα Λολομπριτζίτα, τον Ομάρ Σαρίφ φάγαμε με τον Τζόν Μάλκοβιτς που ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ και την Τετάρτη πήγα στην οικοδομή. Κάνε το εικόνα, από την μια ασβέστες, και από την άλλη το κόκκινο χαλί...

Πρόταση είχες να μείνεις στο εξωτερικό;

Ναι είχα αλλά αρνήθηκα, γιατί θεώρησα εκείνη την στιγμή ότι σαν εμένα υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 6000 ίδιοι με εμένα νέοι συνάδελφοι που ήθελαν να πάνε στο Λος Άντζελες. Εγώ είχα φτύσει αίμα από το 1989 που αποφοίτησα από την σχολή μέχρι το 1998 που βγήκε η ταινία. Γιατί λοιπόν να παρατούσα ξαφνικά αυτό που είχα χτίσει στην Ελλάδα και να πήγαινα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού; Προτίμησα να είμαι Δήμαρχος στο χωριό, παρά κλητήρας στην πόλη, σκεπτόμενος όχι με την μικροαστική έννοια, αλλά, ποιος θα νοιαζόταν εάν εγώ υπάρχω ή δεν υπάρχω. Ούτε εμένα με απασχολούσε να με μάθει όλος ο πλανήτης, το λέω και στα παιδιά στη σχολή όταν διδάσκω, ότι κάνουμε το κάνουμε για τον εαυτό μας, όχι για τους άλλους. Ας μην θεωρούμε τους εαυτούς μας το κέντρο του κόσμου, κανείς δεν είναι τόσο σημαντικός.

Θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου με την δουλειά;

Αντιγόνη Κουλουκάκου Πασχάλης Τσαρούχας
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Το τυχερός είναι μεγάλη κουβέντα, δεν υπήρξε κάτι που να θέλησα πραγματικά να κάνω και να μην το έκανα, αλλά έχω δουλέψει και εγώ για αυτό, δεν με βρήκανε στον δρόμο και μου είπαν “έλα να σε κάνουμε”, δούλεψα σκληρά, ζορίστηκα και δυσκολεύτηκα πολύ από ένα σύστημα για να μην μείνω στο τέλος απέξω. Γιατί εγώ χτυπάω και το χέρι στο τραπέζι, λέω την γνώμη μου και παίρνω και θέση για οτιδήποτε με απασχολεί με όποιο κόστος, αν και με το πέρασμα των χρόνων τα αντανακλαστικά μου, γνωρίζοντας και την ματαιότητα κάποιων πραγμάτων, έχουν αμβλυνθεί. Θα μπορούσαν βέβαια να μην μου είχαν συμβεί και πράγματα. Παραδείγματος χάριν ο Βαγγέλης Σερντάρης ενώ με ήθελε για τον τρίτο ρόλο στην “Βασιλική” και όχι για πρωταγωνιστή, όταν είδα το σενάριο του είπα ότι θέλω να κάνω εγώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Άρα τι; Ήμουν τυχερός που με φώναξε, αλλά είχα και το “θράσος” να διεκδικήσω αυτό που θεωρούσα ότι μου αναλογούσε.

Υπήρχαν πρωταγωνίστριες που σε φλέρταραν όταν βγήκες;

Όχι πολύ... Δεν ξέρω τι σκέφτονταν, ωστόσο εγώ από παιδάκι, από τότε δηλαδή που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ήξερα ότι δεν με βάζεις εύκολα να κάτσω στην άκρη, ή για να στο πω πιο απλά, εμένα δεν με παρκάρεις...(γέλια)

Είσαι υπάκουος γενικότερα στη ζωή σου ή αντιδραστικός;

Υπάκουος δεν είμαι, είμαι όμως συνεργάσιμος. Εάν θέλεις να συνεργαστείς μαζί μου, έχεις τον καλύτερο άνθρωπο, εάν θέλεις πάλι να μου επιβάλλεις κάτι, επειδή έτσι ξύπνησες, έχεις τον χειρότερο αντίπαλο που μπορείς να βρεις.

Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα σου;

Μόνο τα παιδιά μου, ο Αχιλλέας και η Αλεξάνδρα.

Στέφανος Κασσελάκης...

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά βάσει της εμπειρίας των 57 μου χρόνων μπορώ να σου πω ότι κανένας δεν εμφανίζεται από το πουθενά, από κάπου προέρχεται...

Μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές πιστεύεις ότι καταφέραμε να πετύχουμε κάτι;

Εμείς κατά την γνώμη μου βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μας, όμως σηκώσαμε το γάντι και προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι, που στις περισσότερες των περιπτώσεων, μας ξεπερνούσε, ξεπερνούσε και την δικαιοδοσία μας όσον αφορά το ποινικό κομμάτι. Πολλές φορές τα Μέσα προσπάθησαν να μας μπερδέψουν, να μας ανακατώσουν και όμως κρατήσαμε μια σχέση ουδέτερη. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανέχονται και αποδέχονται ακόμα κακοποιητικές συμπεριφορές και τέλος υπάρχουν άνθρωποι που μαθαίνουμε ότι ακόμα ασκούν βία σε διάφορα επίπεδα.

Επομένως το αποτέλεσμα αυτού του κινήματος ήταν θετικό;

Δεν ξέρω. Εγώ από την αρχή είχα πει ότι εάν κάτι πετύχουμε θα είναι για τα επόμενα 5 χρόνια. Για τη συνέχεια πρέπει κάποιος άλλος να πάρει την σκυτάλη και να εξελίξει τα πράγματα. Όχι βέβαια να φτάσουμε σε παρατραβηγμένα σενάρια και αμερικάνικες ακραίες γελοιότητες, που ρωτάνε π.χ την Κουλουκάκου, “ σε αυτή την σκηνή ο κύριος Τσαρούχας πρόκειται να σας φιλήσει, εσείς το δέχεστε”;

Εσύ έζησες και την εποχή που κάποιοι πρωταγωνιστές ασκούσαν έντονα βία...

Βέβαια, ήταν γνωστό ποιος σκηνοθέτης πετούσε τασάκια σε ηθοποιούς, αυτά τα μαθαίναμε μόλις μπαίναμε στη σχολή. Εγώ ο ίδιος αντιμετωπίζοντας κακοποιητική συμπεριφορά επί σκηνής, είχα αρπάξει από τα πέτα στα παρασκήνια γνωστό πρωταγωνιστή και του είχα πει “εάν το ξανακάνεις αυτό θα έχουμε θέματα”. Συνήθως είναι θρασύδειλοι. Εάν αντιδράσεις έτσι, το κόβουν. Παλιότερα δεν υπήρχε τόση ευαισθησία με τις συμπεριφορές. Ωστόσο πάντα θα υπάρχει ο “διαθέσιμος” και πάντα θα υπάρχει εκείνος που θα εκμεταλλεύεται την θέση της εξουσίας. Μπορούμε να πάψουμε να είμαστε διαθέσιμοι για οτιδήποτε προκειμένου να πάρουμε έναν ρόλο; Αν δεν μπορούμε δεν θα πάψει η βία. Ας την μειώσουμε τουλάχιστον σε ένα μικρό ποσοστό...

Τι σου αρέσει να κάνεις εκτός από το να παίζεις;

Να γράφω τραγούδια, που δεν τα ανεβάζω πουθενά και να εμφανίζομαι αραιά και που σε μαγαζιά. Κάνω πράγματα για εμένα και όχι για να αρέσουν σε κάποιον. Άλλωστε ποτέ δεν λειτούργησα με κατεύθυνση στο να βγάλω λεφτά, δεν έβγαλα λεφτά, ούτε όταν κάποιες εποχές ήμασταν πιο καλοπληρωμένοι. Δεν ανήκω στην κατηγορία των συναδέλφων που πήραν πολλά χρήματα, και δεν το λέω με παράπονο. Δεν ζήλεψα ποτέ κάποιον που παίρνει περισσότερα, ούτε υποτίμησα κάποιον επειδή παίρνει λιγότερα.

Κάποιο από τα παιδιά σου θέλει να γίνει ηθοποιός;

Όχι, η Αλεξάνδρα είναι μόνο 7 χρονών, ο Αχιλλέας που είναι 17 δεν τον βλέπω να θέλει, παρόλο που έχει ζήσει και από την μάνα του και από εμένα μεγαλώνοντας μέσα στις πρόβες. Δεν του αρέσει ούτε η δημοσιότητα ούτε όταν μας μιλάνε στον δρόμο.

Εσένα σου αρέσει να σου μιλάνε στον δρόμο;

Όποιος πει “δεν μου αρέσει” είναι ψεύτης. Μου αρέσει μέχρις ενός σημείου. Εάν ξαφνικά εκεί που καθόμαστε μας την πέσουν 15 και μας βαράνε στην πλάτη και μας φιλάνε και μας τραβάνε, δεν μου αρέσει, εάν όμως το κάνουν με σεβασμό, προφανώς αισθάνεσαι ευχάριστα.

Θες να γεράσεις στο σανίδι;

Έχω πολλά ενδιαφέροντα για να περιορίσω τον εαυτό μου στο σανίδι. Μπορεί να τύχει να παίζω, αλλά δεν είναι αυτό το όνειρό μου. Θα ήθελα όταν θα μεγαλώσω να ζω σε ένα μονόχωρο σπίτι, από την μια η κουζίνα και από την άλλη ένα μεγάλο τραπέζι και ένας μεγάλος καναπές να έρχονται οι φίλοι, να τρώμε και να πίνουμε.

Έρωτας θες να υπάρχει στη ζωή σου;

Ξέρω εγώ; Εάν υπάρξει θα τον δούμε...

Είσαι χορτασμένος από έρωτα;

Νομίζω ναι. Και με έχουν ερωτευτεί πολύ και έχω ερωτευτεί πολύ.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις πέσει στα πατώματα για μια γυναίκα...

Έχω κάνει ασχήμιες μεγάλες, μην ρωτάς τι, αλλά, έχω κάνει ακρότητες. Δεν θα έλεγα ότι κατατάσσω τον εαυτό μου στον μέσο όρο, αλλά θεωρώ ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακατεύτηκε με τα κοινά, εσένα σου έχει γίνει ποτέ πρόταση;

Ναι πολλές φορές. Ο Σπύρος είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος, του αρέσει πάρα πολύ, δεν μπορεί να τον κρίνει κανείς για αυτό. Παλιότερα μπορεί να το έκανα και εγώ, τώρα δεν θα μπορούσα. Συνάντησα συνάδελφο, με πολύ σοβαρή κοινοβουλευτική δράση, που η αναγκαστική συναναστροφή του με τους επαγγελματίες πολιτικούς τον είχε βλάψει στην υγεία του, είχε αλλάξει το χρώμα του. Εγώ λοιπόν δεν θα μπορούσα να συννενοηθώ μαζί τους, διότι δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις την πραγματική ταχύτητα με την οποία κινούνται από την αλήθεια στο ψέμα. Δεν είμαι τόσο ευέλικτος σε αυτό το πολιτικό πηγαινέλα.

Βάλε μου ένα τίτλο για τον εαυτό σου

Αυτό που είχε πει ο Γιώργος Χωραφάς για εμένα “Beau mec”, ωραίος τύπος...

Όσα αποκάλυψε η «Ιουλία» στο YOU

Κουλουκάκου Τσαρούχας YOU
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Σου αρέσει που “Η Γη της Ελιάς” πάει και τρίτη χρονιά, ή είχες κάποιους ενδοιασμούς;

Αρχικά νόμιζα ότι θα ολοκληρώναμε στο τέλος της δεύτερης σεζόν, το κανάλι βέβαια ήθελε την σειρά λόγω επιτυχίας, εγώ όμως σαν Ιουλία δεν μπορούσα να φανταστώ τι παραπάνω θα μπορούσα να δώσω. Εδώ έρχεται όμως να μιλήσει το σενάριο και η δαιμόνια Βάνα Δημητρίου. Όταν πήρα στα χέρια μου τα 30 πρώτα επεισόδια και τα διάβασα, έμεινα με ανοιχτό το στόμα, ακόμα και εγώ που παίζω σε αυτή την σειρά και κάποιες συνθήκες τις θεωρώ δεδομένες. Κάθε άλλο θα έλεγα. Δεν πάει το μυαλό σου. Και αυτό αφορά όλους τους ήρωες.

Από την άλλη σημαντικό για εμένα σε όλες τις δουλειές μου είναι να περνάω καλά, να σέβομαι, να εκτιμώ και να θαυμάζω τους συνεργάτες μου. Αυτή ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά, μετά τον κορωνοιό και διψούσα για να δημιουργήσω καλλιτεχνικά. Δεν με ένοιαξε ποτέ ότι ήταν μια καθημερινή σειρά, εγώ μέσα στο μυαλό μου έχω πάντα ότι κάνω οσκαρική δουλειά, με αυτή την συνθήκη βαδίζω. Επομένως δεν με νοιάζει σε ποια σεζόν είμαστε, κάθε φορά σκέφτομαι ότι κάνουμε μια επανεκκίνηση και ας είναι γνώριμο το σενάριο και το είδος.

Το σύνηθες ερώτημα όλων των φανατικών τηλεθεατών είναι εάν θα είναι η Ιουλία ξανά μαζί με τον Στάθη...

Είμαι σίγουρη, γιατί μας απασχολεί ο έρωτας και το αίσιο τέλος, όλοι όπου και να πάω αυτό με ρωτάνε. Ξέρω ότι με τον Στάθη είναι ένας καρμικός έρωτας μιας και η Ιουλία δοκίμασε και με άλλες σχέσεις για να ξεφύγει, αλλά δεν της βγήκε. Εμφανίζεται λοιπόν ένα παιδί που είναι σοκ για όλους, ακόμα και για την Ιουλία που πιστεύει ότι το έχει χάσει. Βέβαια από τον πρώτο κύκλο εάν θυμάστε της έχουν ξεφύγει κάποιες φορές σκόρπιες κουβέντες για παιδί, για αυτό και ορισμένοι πίστευαν ότι είναι παιδί της η Μυρτάλη. Τώρα λοιπόν αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα κορίτσι που είχε γεννήσει ενώ εκείνη άλλα γνώριζε και δεν θα πω περισσότερα. Είναι από τα σενάρια που ξεπερνάνε και τα σενάρια που γράφει η ζωή. Ή δυστυχώς όχι, αν λάβουμε υπόψιν το τι έγινε πρόσφατα στην Κρήτη, που είναι αλήθεια τρομακτικό.

Τελοσπάντων, στα δικά μας, αυτή την εξέλιξη η “μάγισσα” Βάνα την είχε ήδη γράψει δεν ξέρω πότε, μπορεί να υπήρχε στο μυαλό της εξαρχής, θα πρέπει να την ρωτήσετε. Και η Αριάδνη μπαίνει στην σειρά και φυσικά είναι ένα πολύ ωραίο κορίτσι – γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι με τέτοιους γονείς... (γέλια)

Σου αρέσει ο δραματικός ρόλος που παίζεις;

Ναι, μου αρέσουν οι δραματικοί ρόλοι και νομίζω ότι μου πάνε. Το έχω πει από την πρώτη σεζόν, ότι η Ιουλία είναι ένα τραγικό πρόσωπο που για εμένα δεν πρέπει να έχει καλό τέλος. Γιατί ενώ ξέρει ότι ο Στάθης έχει κόμπλεξ κατωτερότητας με εκείνη, λόγω χρημάτων, θα το πω απλά όπως θα το έλεγε η γιαγιά μου: “άστον βρε παιδάκι μου να πάει απο εκεί που 'ρθε”... Αλλά η Ιουλία τον υπομένει και τραβάει Σταυρό. Δεν είναι ευτυχισμένη κατά βάθος, έχει θλίψη στο πρόσωπό της για αυτό και προτιμάει να μην βάφεται, έχει μεν μια ωραία εξωτερική εμφάνιση, ντύνεται με ωραία ρούχα, λόγω της οικονομικής της επιφάνειας, αλλά όλα είναι περιτύλιγμα. Ελπίζω τώρα λίγο να ξεφύγει από το πεπρωμένο της και να χαρεί με το παιδί.

Θα περάσει καλά η Ιουλία με την κόρη της;

Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, θα πω μόνο ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά όπως θα ήθελε και δεν θα περάσει καλά, γιατί έχει κάνει και άλλα λάθη που θα αποκαλυφτούν. Η σχέση με την κόρη της θα περάσει διάφορα γιατί η Αριάδνη έχει ζήσει και μεγαλώσει 26 χρόνια με μια νοοτροπία που της πέρασαν οι θετοί της γονείς, ότι η μάνα της δεν την ήθελε. Θα περάσει Γολγοθά η Ιουλία.

Συγκλονιστική η ερμηνεία σου στον θάνατο της Μυρτάλης, φαντάζομαι ότι θα στο είπαν και άλλοι...

Ναι και είμαι ευγνώμων. Είμαι οργανική, ζω 100% τον ρόλο και αυτό είναι και καλό και κακό, η εκπαίδευσή μου στην Ιταλία κάπως έτσι ήταν, να μπαίνω στο πετσί του ρόλου και ας είναι ψυχοφθόρος. Όμως έχω και την τύχη να με πλαισιώνουν συνάδελφοι που με στηρίζουν, είναι ομαδική δουλειά δεν γίνεται αλλιώς. Στην εν λόγω σκηνή αν η Αντιγόνη Νεοφύτου δεν είχε αυτό το ξέσπασμα ή ο Νίκος Γαλανός, ή ο Τάσος Ιορδανίδης δεν κρασάρουν και εκείνοι ή δεν υπερασπιστούν την συνθήκη της σκηνής, ώστε να λαμβάνω από αυτούς και εγώ, ούτε εγώ θα μπορούσα να παίζω σε τέτοιο βαθμό η πολύ απλά θα φαινόταν όλο ψεύτικο.

Προτάσεις για άλλες δουλειές έχεις;

Ναι είχα προτάσεις από Ιταλία για να κάνω ταινίες, αλλά είπα στην ατζέντισσά μου οτι δεν είναι εφικτό ακόμα, γιατί με μια καθημερινή τηλεοπτική σειρά και καθημερινά πολύωρα γυρίσματα, δεν θα μπορούσα να λείψω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υποκριτικά από την μια πλευρά μου λείπει το θέατρο, οι πρόβες στη σκηνή, που με κάνουν να νιώθω ένα μικρό παιδί που βρίσκομαι στο λούνα πάρκ και στα ζαχαρωτά, από την άλλη όμως νιώθω και ευλογημένη που έχω δουλειά και παίζω στη τηλεόραση.

Είχες μια περιπέτεια υγείας το καλοκαίρι και είδα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης από τον κόσμο...

Ναι είμαι μια χαρά τώρα. Εγώ γενικότερα στα γενέθλιά μου, στις 15 Αυγούστου, πάντα κάνω τον απολογισμό μου, κλείνω τα social, απομακρύνομαι κ φροντίζω εμένα, κάνω αυτοκριτική, με συγχωρώ και συγχωρώ γενικότερα, πιστεύω ότι μια τέτοια μέρα αναγεννιέσαι και ξεκινάς σοφότερος ακόμα ένα ταξίδι ενός χρόνου ζωής. Παρόλο που στα προσωπικά μου είμαι πολύ εσωστρεφής και μαθημένη στα “εν οίκω μη εν δήμω”, σε αυτά τα γενέθλια βρέθηκα σε μια ευάλωτη στιγμή, όχι σε μια παραλία, αλλά σε ένα νοσοκομείο και έτσι ανέβασα ένα post (δείτε το εδώ) ότι περνούσα δύσκολα γιατί ίσως ένιωσα την ανάγκη να πω οτι και εμείς είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και δεν είναι όλα πάντα λαμπερά. Αλλά οφείλουμε στον εαυτό μας να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε και ναι ήταν πολύ όμορφο που δέχτηκα τόσα μηνύματα αγάπης.

Στους haters στο Instagram απαντάς ή τους μπλοκάρεις;

Απαντώ, γιατί θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανείς κακός, απλά είτε ποτέ δεν του έχει μιλήσει κανείς με καλοσύνη και δεν του έχει δείξει έναν άλλον τρόπο, ή δεν του έχει εξηγήσει κανείς ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Εγώ πάντως όσες φορές έχω απαντήσει με ευγένεια σε κάποιους – ελάχιστους - haters, είτε μου έχουν ζητήσει συγνώμη, είτε μου έστειλαν μετά προσωπικά μηνύματα και δεν το ξαναέκαναν.

Εσύ “μαύρες μέρες” δεν έχεις ποτέ;

Ιουλία Γη της ελιάς
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Φυσικά και έχω και όταν συμβαίνει μπορεί και να μην φύγω καθόλου από το κρεβάτι μου και να καθίσω κλεισμένη 2 μέρες στο δωμάτιό μου. Άλλες φορές μπορεί να έχω γυρίσει από την δουλειά με κλάματα γιατί έχει συμβεί κάτι που να με έχει στενοχωρήσει. Εννοείται πως τα έχω κάνει όλα αυτά, όμως πιστεύω ότι κάθε αυγή είναι και ένα νέο ξεκίνημα. Στο σπίτι μου ξυπνάω με φως, δεν έχω παντζούρια, έχω μόνο κουρτίνες, αρνούμαι το σκοτάδι, θέλω να ζω στο φως.

Ανασφάλειες έχεις;

Όχι δεν έχω και δεν φοβάμαι. Παλιά οργάνωνα την ζωή μου, από τον θάνατο του μπαμπά μου όμως και μετά το κάνω λιγότερο, αντίθετα στα επαγγελματικά θέλω να κάνω έναν προγραμματισμό, είμαι και λίγο control freak, με ψυχαναγκασμό και μια τελειομανία να έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Λάθος! Δεν περνάνε όλα από το χέρι μου και στην τελική πρέπει να χαλαρώσω. Το ίδιο μού συμβαίνει και στην σειρά, πιστεύω πως είμαι καλή συνεργάτης αλλά ίσως δεν είμαι εύκολη συνεργάτης. Κάποιες φορές πατάω “κάλους” γιατί προσπαθώ να προλαμβάνω καταστάσεις και λάθη. Είμαι της πρόληψης γενικότερα. Πιθανόν θα χαλαρώσω στην τρίτη σεζόν, γιατί εδώ που τα λέμε ποια είμαι εγώ που μπαίνω στα παπούτσια του άλλου θέλοντας να προλάβω κάποια πράγματα; Ο καθένας από εμάς πρέπει να μάθει από τη δική του διαδρομή.

Χαλαρώνεις ποτέ;

Δεν ξέρω εγώ πιστεύω ναι, αλλά είμαι και υπερκινητικός σαν άνθρωπος. Παλαιότερα έλεγα ότι θα χαλαρώσω όταν πεθάνω, για αυτό και δεν μου πάνε οι διακοπές, θέλω να κάνω λίγες και σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στον χρόνο, δεν μπορώ να κάθομαι 2 μήνες σε μια παραλία και να μην κάνω κάτι, θα μπορούσα να τρελαθώ. Εντάξει ξεχνιέμαι διαβάζοντας βιβλία αυτογνωσίας, ψυχολογίας και ψυχιατρικής τα τελευταία χρόνια γιατί μου αρέσουν.

Έχεις πάει ποτέ σε ψυχολόγο;

Με είχαν πάει μικρή, σε μεγάλη ηλικία δεν έχω πάει ποτέ, ούτε σε ψυχολόγο ούτε σε ψυχίατρο. Δεν ξέρω εάν κάτι μέσα μου αμύνεται, βρίσκω δικαιολογίες ότι δεν προλαβαίνω, προσπαθώ πάντως όμως να αυτοβελτιώνομαι. Άλλωστε πιστεύω ότι εμείς οι ηθοποιοί υποφέρουμε – όχι ότι πρέπει κάποιος να γίνεται ηθοποιός για να λύσει τα ψυχολογικά του – η υποκριτική όμως είναι μια ωραία ανάλυση του εαυτού μας αφού πολλές φορές υπερβαίνουμε τα όριά μας.

Ένα παιδί θα ήθελες να υιοθετήσεις;

Ναι γιατί όχι; Παλιά έλεγα εάν δεν μπορούσα να κάνω εγώ παιδιά δεν θα είχα πρόβλημα να υιοθετήσω, απεναντίας με χαρά. Απλώς στην Ελλάδα, κάποτε ήταν πολύ δύσκολο, τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα θέλω να πιστεύω. Όπως και να έχει θαυμάζω ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που απλά υιοθετούν, δεν έχει σημασία αν μπορούν η όχι γιατί πάντα θα είναι μάνες.

Σε ποιον μοιάζεις περισσότερο σαν χαρακτήρας, στην μαμά σου ή στον μπαμπά σου;

Ο μπαμπάς μου ήταν ένας φοβερός τύπος που ήθελες να τον έχεις φίλο. Μπορεί να μην ήταν μπαμπάς με την στενή έννοια του όρου αλλά είχε πολύ ωραία αισθητική, ντυνόταν πάρα πολύ ωραία, ήταν ζεν, μποέμ, ερωτευμένος με τη μαμά μου μέχρι τη τελευταία του πνοή αλλά και με τη ζωή του, ήταν πολλά... Η μαμά μου λέει ότι γέρνω προς εκείνον, είμαι λίγο φτερό στον άνεμο σαν τον μπαμπά μου, αντίθετα από τον αδερφό μου που είναι περισσότερο ορθολογιστής και πατάει στη γη, αλλά πολύ ζεν τύπος. Μεγαλώνοντας όμως νομίζω ότι μοιάζω στη μαμά μου περισσότερο.

Η συμβίωση μαζί σου πως είναι εύκολη ή δύσκολη;

Αντιγόνη Κουλουκάκου Ιουλία γη της ελιάς
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Είμαι πολύ φροντιστική. Και είμαι του σπιτιού, κάνω τέλειες πάστες και σαλάτες, δεν αφήνω κανέναν άλλον, ούτε είμαι φαν των ιταλικών εστιατορίων στην Ελλάδα, για αυτό η καλύτερή μου είναι να μαγειρεύω για κόσμο στο σπίτι. Μου αρέσει η ζωη μακριά από τη δουλειά μου. Όλοι οι σύντροφοί μου είχαν το ίδιο πρόβλημα, με έβλεπαν περιποιημένη με τον όρο βαμμένη συνήθως μετά από μια φωτογράφιση και μετά σπίτι με πυτζάμες, στην Ιταλία προφανώς να πρόσεχα τον εαυτό μου εξωτερικά λίγο περισσότερο. Έχω μια αισθητική που κληρονόμησα από την γιαγιά μου, και εκείνη ήταν πάντα φροντισμένη σύμφωνα με την ηλικία της τις ώρες της ημέρας και τις καταστάσεις. Δεν είμαι του σορτς πχ εκτός παραλίας.

Έναν άντρα σαν τον Στάθη θα επέλεγες ποτέ στην ζωή σου;

Δεν το πιστεύω στην ηλικία μου και με τις εμπειρίες μου. Στα 18 που έχεις άγνοια κινδύνου και τον ρομαντισμό όχι μόνο ότι θα κατακτήσεις το κόσμο αλλά θα τον αλλάξεις κιόλας, ναι.

Υπάρχει ερωτική σκηνή που να σε δυσκόλεψε;

Όχι, υπάρχει πάντα συζήτηση από πριν με τον συνάδελφο και τον σκηνοθέτη για το πως θα γίνει η σκηνή.

Αρραβώνα είδαμε και μάλιστα τον έδειξες, τον γάμο σου θα μας τον πεις ή θα τον κάνεις κρυφά; (εγώ θα καλεστώ οπωσδήποτε!)

Αχ λάθη λάθη! Έχω καταλάβει το εξής, όσο μιλάς και εκτίθεσαι οι δημοσιογράφοι θα ρωτάνε. Ούτως η άλλως μίλησα, δημοσίευσα λογικό ήταν να δοθεί συνέχεια. Απλώς εγώ συνειδητοποίησα ότι προτιμώ να μην πάρει άλλη έκταση όλο αυτό και να διαφυλάξω τη προσωπική μου ζωη όπως πάντα έκανα και τους ανθρώπους που αγαπώ. Εάν και όταν, θα σε καλέσω ως Giorgia κ όχι ως κ. Συρίχα you weekly (δείτε εδώ φωτογραφία με τον σύντροφό της από τους αρραβώνες τους).

Στον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου γιατί δεν πήγες;

Γιατί είχα το γάμο του ανιψιού μου και δεν μπορούσα να παραστώ σε δυο μέρη ταυτόχρονα. Τους εύχομαι να είναι ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι και να ζήσουν την ζωή τους όπως εκείνοι επιθυμούν. Θα τους τα πω και από κοντά βέβαια, έχουμε και γυρίσματα. Ερχόμαστεεεεε η Γη της Ελιάς, προβολές και γυρίσματα!

Special thanks στον πολυχώρο South Club Voula (Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα) για την ευγενική φιλοξενία.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα