Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό: «Είναι συγκλονιστικά αυτά που βλέπουμε...»

«Είναι εικόνες σοκαριστικές...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής "Το Πρω1νό", του τηλεοπτικού σταθμού "ANT1", Γιώργος Λιάγκας, ήταν άκρως σοκαρισμένος από τις εικόνες που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια απευθείας σύνδεσης από τη μεγάλη καταστροφή στο Βόλο, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει έκπληξη και στους ίδιους τους μετεωρολόγους (δείτε εδώ το σχόλιο του Σάκη Αρναούτογλου).

Το σοκ του Γιώργου Λιάγκα από τις εικόνες της κακοκαιρίας Elias

Η κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο, όπως είδαμε και στο ρεπορτάζ είναι τρομερή. Μόλις παρατήρησε τη μεγάλη καταστροφή που έχει σημειωθεί στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, ο παρουσιαστής εστίασε εκεί την προσοχή του, αλλά κάλεσε και τους συνεργάτες του να το παρακολουθήσουν.

«Εδώ βλέπουμε κάτι απίστευτο. Βλέπουμε τη θάλασσα... Είναι συγκλονιστικά αυτά που βλέπουμε, τώρα», ξεκίνησε να λέει. «Η θάλασσα έχει βγει στην ξηρά, το κύμα έχει συμπαρασύρει ψάρια, τα οποία πεθαίνουν τα ψάρια στο δρόμο» σχολίασε πέφτοντας από τα σύννεφα. Από όσα δειυκρίνησε στη συνέχεια, αλλά και αυτά που προβλήθηκαν τα ψάρια ξεψυχούσαν στις σχάρες των φρεατίων στη μέση του δρόμου. «Είναι πλάνα συγκλονιστικά σε απευθείας σύνδεση, το βλέπουμε αυτό. Τα ψάρια πεθαίνουνε», εξήγησε ο παρουσιαστής, ενώ συμπλήρωσε, πως «Είναι σοκ! Το λέω, το δείχνω και ανατριχιάζω. Πεθαίνουν τα ψάρια στο δρόμο».

Παράλληλα, έκανε επίκληση στο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα, και συγκεκριμένα στο στίχο "καράβια βγήκαν στη στεριά", και πρόσθεσε «εδώ έχουν βγει ψάρια στη στεριά. Είναι εικόνες σοκ! Τις βλέπουμε και ανατριχιάζουμε». Ενώ έδωσε τη δική του ερμηνεία στην εξέλιξη αυτή των πραγμάτων, «Η μανία, το μένος της φύσης, που δεν της έχουμε φερθεί καλά. Και προφανώς μας εκδικείται». «Είναι εικόνες σοκαριστικές! Τα ψάρια να έχουνε βγει στην ξηρά. Στο δρόμο. Στον παραλιακό δρόμο του Βόλου», τόνισε. Παράλληλα, σχολίασε, πως οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τα ψάρια, αφού και οι ίδιοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Κατέληξε, πως «Το απίστευτο φαινόμενο, το να βλέπουμε τα ψάρια να πεθαίνουνε στο δρόμο. Να μην τα έχει βγάλει έξω ανθρώπινο χέρι» και πως .«Τα έχει βγάλει έξω το κύμα. Ανέβηκε η θάλασσα, η στάθμη. Ανέβηκε η θάλασσα πάνω και βγήκαν τα ψάρια εκτός. Τώρα εάν λέω λάθος είναι ποταμίσια ψάρια και τα έχει φέρει εκεί το ποτάμι». Έκλεισε δηλώνοντας, πως «σοκαριστήκαμε από την εικόνα!».

Δείτε παρακάτω την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή, "Το Πρω1νό":