Δόμνα Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: «Το ότι με έσβησε από το βίντεο, ή ότι είχα τους οπερατέρ εκεί να με σπρώχνουν ήταν...»

«Ο ίδιος το είπε κιόλας σε όλους τους ανθρώπους εκεί...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σάλο έχει προκαλέσει η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου και του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη (δείτε εδώ το σκηνικό της σύγκρουσης). Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε εκ νέου δημόσια στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του "ΑΝΤ1", και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Η απάντηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Στέφανο Κασσελάκη

«Έχω την θεσμική υποχρέωση να είμαι παρούσα, όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Κασσελάκης, επισκέπτεται μία από τις δομές, ένα από τα δημόσια σχολεία της χώρας μας. Είμαι θεσμικά υπεύθυνη, είμαι υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για όλα τα σχολεία της χώρας, και άρα όταν ένας θεσμός, όπως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται σε ένα σχολείο μας, να συνομιλήσει με τους γονείς, να συνομιλήσει με τα ίδια τα παιδιά, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, τότε έχω καθήκον, έχω χρέος να είμαι εκεί στη συζήτηση, να ακούσω τι έχει να πει, να ακούσω τι έχουν να πουν οι γονείς. Να πω τι έχει γίνει τα χρόνια αυτά», εξήγησε για την εμφάνισή της στο σχολείο που βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράθεσε μία αντίστοιχη εμπειρία που είχε γίνει με τον Αλέξη Τσίπρα, πρώην πρόεδρο του κόμματος, ως υφυπουργός Εργασίας τότε.

Όταν ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφτεί το ΠΙΚΠΑ Βούλας. Σχολίασε και το θέμα που προέκυψε σχετικά με την εμφάνισή της στο βίντεο που ανάρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «Το ότι με έσβησε από το βίντεο, ή ότι είχα τους οπερατέρ εκεί να με σπρώχνουν ήταν το λιγότερο. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι, ότι ένας άνθρωπος της δικής μου της γενιάς έρχεται σε μία δομή, όπως ένα σχολείο, ένα εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης με παιδιά με αναπηρία και αρχίζει και βγάζει εξαγγελίες με πάρα πολύ μεγάλη ελαφρότητα ως προς τις λύσεις που μπορεί να υπάρχουν».

«Η δικιά μου η γενιά, νομίζω, ότι έχουμε άλλο χρέος. Έχουμε χρέος να βρούμε λύσεις. Η δικιά μου η γενιά δεν έχει χρέος, ούτε να χαρτογραφήσει και ακόμα περισσότερο δεν έχει χρέος να επικοινωνήσει», συμπλήρωσε η υφυπουργός. «Το θέμα είναι να κάνουμε όλοι μαζί τη χώρα μας καλύτερη», υπογράμμισε. Η υφυπουργός έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σχολείο, πως ξεκίνησε τη λειτουργία του επί ΣΥΡΙΖΑ, και παρόλο αυτό δεν έχει κάνει μεγάλες αλλαγές, τις όποιες επιδέχεται, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως κατέληξε στο τέλος της συνέντευξης η νεαρή πολιτικός, τόνισε, πως επειδή υπήρξε συμμαθήτρια με το Στέφανο Κασσελάκη για αυτό και επιμένει να λέει η γενιά της, «ήμασταν και συμμαθητές και γνωριζόμαστε, ο ίδιος το είπε κιόλας σε όλους τους ανθρώπους εκεί πέρα, από 8 χρονών. Αλλά σας ξανά λέω το θέμα δεν είναι, ότι με έσβησε από το βίντεο, ούτε ότι μπορεί να με έσπρωξαν για ν α βγει το βίντεο έτσι όπως το ήθελαν. Δεν είναι αυτό το θέμα. Έχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα να συζητήσουμε».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου: