Ελισάβετ Σπανού: «Είχαμε σχέση και η κατάσταση ξέφυγε...»

«Έφυγα εκείνη τη στιγμή»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα "On Time" η γνωστή τραγουδίστρια, Ελισάβετ Σπανού, και υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, στο δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης, με το Γρηγόρη Λέων, και ανάμεσα σε όλα μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη σωματική κακοποίηση.

Τι είπε η Ελισάβετ Σπανού για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη σωματική κακοποίηση

Η γνωστή τραγουδίστρια και υποψήφια δημοτικός σύμβουλος παραχώρησε μία άκρως προσωπική συνέντευξη στην εφημερίδα από καλύπτοντας, εάν έχει βιώσει περιστατικά παρενόχλησης και βίας.

Η τραγουδίστρια απάντησε, πως δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. «Με έχουν φλερτάρει κι έντονα, δεν έχω ανταποκριθεί. Δεν ξέρω αν αυτό επηρέασε και την επαγγελματική μου πορεία αργότερα, όταν το φλερτ γινόταν από ανθρώπους με εξουσία στο χώρο, αλλά δεν με έχει πιέσει κανείς», δήλωσε με ειλικρίνεια.

«Θεωρώ ότι σίγουρα έχουν υπάρξει βίαιες και ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες, αλλά από το να βάζουμε σε ένα τσουβάλι τα πάντα και πλέον να σου μιλάει ένας άνδρας και αυτό να θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση, υπάρχει απόσταση», παρατήρησε, πως είναι άλλο πράγμα το ένα, άλλο πράγμα το άλλο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν χαμπάρι από λόγια και όρια. Το έχω δει αυτό να συμβαίνει γύρω μου, αλλά υπάρχει και πολύς κόσμος που, αν θέσεις τα όριά σου, θα τα σεβαστεί». εξήγησε εμφατικά. Διευκρινίζει, πως γνωρίζει, ότι συμβαίνει πολλές γυναίκες να έχουν αντισταθεί και κάποιοι άνδρες επέμεναν. Συμπληρώνει, «Δυστυχώς, συμβαίνει σε όλους τους χώρους και όχι μόνο σε γυναίκες, απλώς δεν συμφωνώ με το να φτάνουμε στα άκρα και να θεωρούνται όλοι "ένοχοι" εξαρχής».

Ελισάβετ Σπανού

Ο δημοσιογράφος, εν συνεχεία τη ρώτησε, εάν έχει υποστεί σωματική κακοποίηση, και εκείνη απάντησε θετικά, «Είχαμε σχέση και η κατάσταση ξέφυγε, ήταν έκρυθμη. Μου έδωσε σφαλιάρα στο πρόσωπο και με χτύπησε. Έφυγα εκείνη τη στιγμή. Υπήρχαν διάφορα ζητήματα βίας ως επί το πλείστον». Όμως, όπως δηλώνει δε σκέφτηκε ποτέ να τον καταγγείλει, «γιατί εκείνη την περίοδο θεώρησα ότι δεν ήθελα να τραβήξω τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν ήθελα να εκτεθούμε δημόσια», κατέληξε (δείτε έπισης πως είχε σχολιάσει την κακοποίηση της Άννας Μαρίας Βέλλη).