Γειά σου: "Λύγισε" η Μαρία Μπακοδήμου με τον καλεσμένο της - «Τι συγκλονιστική στιγμή...»

«Δε νομίζω, ότι του φέρθηκα καλά μετά...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Γειά σου:

Ο μεγάλος άνθρωπος του θεάτρου Σταμάτης Φασουλής παραχώρησε μία βαθιά εξομολογητική και άκρως συγκινητική συνέντευξη στη Μαρία Μπακοδήμου σήμερα 30/9, καλεσμένος στην εκπομπή "Γειά Σου", του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΙ". Λίγο καιρό μετά, αφού είχε μιλήσει για την περιουσία του (δείτε εδώ τι είχε πει ο σκηνοθέτης για αυτό).

Τι είπε ο Σταμάτης Φασουλής και μας συγκίνησε

«Ο πατέρας μου, όταν βγήκα στο θέατρο ήρθε μετά και με είδε. Μέχρι τότε έκανε, ότι δεν το ξέρει (ότι είμαι ηθοποίος). Μετά βέβαια καμάρωνε. Ερχόταν κάθε βράδυ, γιατί όταν παίζαμε στο "Σμαρούλα". Το σπίτι μου ήταν ακριβώς πίσω από το "Σμαρούλα", το σπίτι τους. Το σπίτι τους, το μπαλκόνι τους, δηλαδή έβλεπε την πλάτη του θεάτρου. Στην Κυψέλη μένανε... και μένανε στον τελευταίο όροφο, και το μπαλκόνι έβλεπε την πλάτη του "Σμαρούλα". Κάποια στιγμή αυτό ήτανε και τραγικό», σχολίασε εμφανώς συγκινημένος και βαθιά βουρκωμένος. «Δεν του έφτανε μόνο το ακούει, ερχότανε κάθε βράδυ με τη μητέρα μου τελευταία σειρά και γεμάτοι που ήμασταν, έβρισκε μία καρέκλα και καθότανε. Πριν δεν το ήξερε καν. Πριν τελειώσω το Εθνικό δεν το ήξερε», συμπλήρωσε.

«Ήρθε στις εξετάσεις μου», είπε με δάκρυα στα μάτια. Αν και όπως επεξήγησε και η παρουσιάστρια ο μεγάλου άνδρα του θεάτρου είχε την εντύπωση, πως σπουδάζει νομικά. Μάλιστα, ο ηθοποιός της απάντησε, πως ο πατέρας του, τον αγνοούσε μέχρι να βγει στο σανίδι. Αν και βέβαια, όπως τόνισε αυτό ξεπεράστηκε από το γονιό του, αλλά από τον ίδιο όχι. «Δε νομίζω, ότι του φέρθηκα καλά μετά», δήλωσε, και «Έκανα εγώ, ότι δεν τον βλέπω, Σκέψου, ότι φτάσαμε στο σημείο εκεί που ήταν το φόβητρο στο σπίτι, να έρχονται με τη μαμά κάθε βράδυ στο θέατρο. Και να έρχεται η μητέρα μου πρώτη στο καμαρίνι, και να μου λέει να έρθει ο μπαμπάς να σου πει μια καληνύχτα; Και έλεγα, ναι, ας έρθει».

Ενώ, υποστήριξε, πως αρνιόταν να αποδεχτεί τον πατέρα του. Ενώ περιέγραψε και την απώλεια του αγαπημένου του προσώπου. «Τη μέρα που πέθανε, ήταν Κυριακή και εγώ είχα δύο παραστάσεις στο "Σμαρούλα". Και έγινε κάτι καταπληκτικό. Έπαιζα στο "Σμαρούλα" και πίσω από την πλάτη μου ήταν ο πατέρας μου νεκρός με τη μητέρα μου, στο διαμέρισμά τους», περιγράφει, ενώ το γνώριζε, αφού ο πατέρας του πέθανε το πρωί και εκείνος είχε δύο παραστάσεις. «Άρχιζα να παίζω και έπαιζα εντελώς μηχανικά», γιατί ήταν πολύ ταραγμένος και μπερδεμένος με το συναίσθημά του, το οποίο τον είχε κυριεύσει.

Παράλληλα, μίλησε και για έντονες στιγμές που είχε από την παιδική του ηλικία και τον τρόπο συμφιλίωσης με τον πατέρα του. «Μου θύμισε τα ταξίδια που έκανα με τον πατέρα μου (με το καΐκι)», ξεκίνησε. «Με έπιασε μια τέτοια γλύκα τον πεθίμισα τόσο πολύ και μύρισα το άρωμά του μαζί με τη θάλασσα. Έτσι συμφιλιώθηκα μαζί του» «Δεν το χω πει ποτέ», τόνισε ο μεγάλος σκηνοθέτης. Μάλιστα, είπε και μία άγνωστη ιστορία, από όταν είχε δικό του καΐκι, «(είχα και καΐκι) στο όνομά μου. Ήταν του παππού και το λέγανε "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Φ", αλλά όταν με έπαιρνε ο πατέρας μου, που ήμουν δευτέρα δημοτικού, τρίτη, απάνω στο καΐκι, νόμιζα, ότι ήταν δικό μου. Αφού έλεγε "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Φ", εγώ είμαι ο "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Φ", όχι ότι είναι ο παππούς μου. Και του έλεγα δικό μου είναι μπαμπά, και μου έλεγε, ναι, ναι».

Η συγκίνηση της Μαρίας Μπακοδήμου