Δάφνη Καραβοκύρη για τη νευρική ανορεξία: «Μου σταμάτησε η περίοδος, έπεφταν τα μαλλιά και το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο»

Ο αριθμός των κιλών που είχε φτάσει

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δάφνη Καραβοκύρη για τη νευρική ανορεξία: «Μου σταμάτησε η περίοδος, έπεφταν τα μαλλιά και το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο»

Την Δευτέρα (2/10) η Δάφνη Καραβοκύρη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή T-live με τη δημοσιογράφο να ανοίγει την καρδιά της σχετικά με την εμπειρία, που έχει από τη νευρική ανορεξία και τις διατροφικές διαταραχές.

Η ίδια έχει αναφερθεί ξανά στη δική περιπέτεια και πάνω από όλα έχει δώσει το δικό της ηχηρό μήνυμα, καθώς έφτασε σε ένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο στάδιο, ωστόσο κατάφερε με βοήθεια να το ξεπεράσει τη νευρική ανορεξία.

Σύμμαχος της Δάφνης Καραβοκύρη, όπως τόνισε, ήταν ο πατέρας της, που της γνωστοποιούσε το πρόβλημα, που ίδια δεν αποδεχόταν κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη και στη συνέχεια οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας και οι διατροφολόγοι, που επισκέφτηκε (δείτε εδώ την αποκάλυψη για το πρόβλημα, που αντιμετώπιζε η μητέρα της).

Οι δηλώσεις της Δάφνης Καραβοκύρη για τη νευρική Καραβοκύρη

«Το πέρασα στα 15 μου, όπου μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά και το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο. Είχα φτάσει στα 39 κιλά και νοσηλεύτηκα, αλλά δεν το βλέπεις. Πήγαινα προς τον θάνατο, γιατί καταλήγουν οι πιο πολλές περιπτώσεις. Ο μπαμπάς μου έκανε ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα, ήταν εκδότης περιοδικών μόδας, οπότε μπήκα στο στόμα του λύκου», είπε η Δάφνη Καραβοκύρη.

Λίγα λόγια για την Δάφνη Καραβοκύρη

Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλοσοφία και τις Πολιτισμικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Kεντ στην Αγγλία. Φυσική εξέλιξη ήταν να ασχοληθεί με τη διαφήμιση. Εργάστηκε στο διαφημιστικό τμήμα των εταιρειών Breakfast, Compact Disk Club και Linea Imports, ενώ στη συνέχεια δούλεψε στο πολιτιστικό τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας για έναν χρόνο, πριν απολυθεί.

Πέντε μήνες αργότερα οι προσπάθειές της για εξεύρεση εργασίας επιτέλους απέδωσαν με την πρόσληψή της στον ΑΝΤ1 ως γραμματέα. Στον ΑΝΤ1 μάλιστα εγκαινίασε το vice.gr στην Ελλάδα, ένα site το οποίο έχει διαδικτυακά παραρτήματα σε παραπάνω από 35 χώρες και απευθύνεται σε νέους από 15 έως 40 ετών.