«Θα σε τραγουδάμε φίλε μου» - Η απώλεια που συγκίνησε την Χάρις Αλεξίου

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Δευτέρα (2/10) έγινε γνωστή μια μεγάλη απώλεια για τον χώρο της ελληνικής μουσικής, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο στιχουργός, Λευτέρης Χαψιάδης (δείτε εδώ τη συγκινητική ανάρτηση της Γλυκερίας).

Με μεγάλη συγκίνηση τον αποχαιρέτησε η Χάρις Αλεξίου μέσα από μία ανάρτηση, που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram θυμίζοντας, πως εκείνος είχε γράψει τη μεγάλη επιτυχία «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία».

Η συγκινητική ανάρτηση της Χάρις Αλεξίου

«Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου», έγραψε η Χάρις Αλεξίου.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Λευτέρη Χαψιάδη

Ο Λευτέρης Χαψιάδης (γεν. στις 23 Οκτωβρίου 1953 - 2 Οκτωβρίου 2023) είναι διακεκριμένος σύγχρονος Έλληνας στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γράψει διάφορα ποιήματα, τρία μυθιστορήματα και στίχους για 525 τραγούδια (καταχωρημένα στην ΑΕΠΙ) στα σύγχρονα ελληνικά είδη ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικοσυνθέτες, ενώ κατά καιρούς έχει εργαστεί ως παραγωγός δίσκων. Μεταξύ αυτών, έχει δουλέψει συχνά με τον Χρήστο Νικολόπουλο με τον οποίο είχε μια σειρά από δημοφιλείς δίσκους (συμπεριλαμβανομένων Μία είναι η ουσία και Κάποια, κάπου, κάποτε). Μαζί δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν ένα CD με 12 τραγούδια (Δεκέμβριος 1986), στο οποίο κατάφεραν να συγκεντρώσουν 11 δημοφιλείς Έλληνες ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος και Μανώλης Μητσιάς.

Ο Νικολόπουλος ερμήνευσε επίσης ένα από τα τραγούδια του CD, στην πρώτη του δημόσια ερμηνεία. Το CD κυκλοφόρησε ως Τραγούδια για τους φίλους μου. Άλλοι αρκετά γνωστοί ερμηνευτές των τραγουδιών του Χαψιάδη ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Γλυκερία, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και η Κατερίνα Στανίση.